Ράχες: Το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας – Στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του είχε σκοτώσει 17χρονη μαθήτρια

Σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο του λιμανιού στις Ράχες της Φθιώτιδας, όπου πήδηξε σήμερα (07/07/2023) για να σώσει τη γυναίκα που πνιγόταν, ο 56χρονος είχε αποπειραθεί να βιάσει την 17χρονη μαθήτρια, την οποία τελικά σκότωσε πριν τρεις δεκαετίες.   

Δείτε: Ελλάδα- ασύλληπτη τραγωδία: Προσπάθησε να σώσει γυναίκα που πνιγόταν και πνίγηκαν και οι δύο

Η μοίρα πολλές φορές επιφυλάσσει περίεργα και άσχημα παιχνίδια. Σήμερα το πρωί στην παραλία του χωριού Ράχες της Φθιώτιδας δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό.

Θύματα μια 65χρονη κι ένας 56χρονος, που βούτηξε στα νερά, όταν άκουσε τις αγωνιώδειςς φωνές της γυναίκας, που βυθιζόταν στον πάτο της θάλασσας. Και οι δύο τους κάτοικοι του παραλιακού χωριού της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ο άνδρας είχε επιστρέψει στις Ράχες τα τελευταία χρόνια, καθώς βρισκόταν  στη φυλακή.

Βρέθηκε νεκρή σε μία λίμνη αίματος με πολτοποιημένο το κεφάλι

Κι αυτό γιατί την άνοιξη του 1990 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν πραγματοποίησε ένα στυγερό έγκλημα που έχει αποτυπωθεί στα αστυνομικά χρονικά. Το βράδυ της 16ης  Απριλίου εκείνου του έτους o νεαρός τότε ψαράς σκότωσε μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου, η οποία βρισκόταν για τις διακοπές του Πάσχα μαζί με την οικογένειά της στο χωριό του πατέρα της. Το πτώμα της κοπέλας είχε βρεθεί μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ το κεφάλι της είχε πολτοποιηθεί. Ο 23χρονος είχε επιτεθεί τότε στην μαθήτρια με σκοπό να τη βιάσει και η 17χρονη αντιστάθηκε. 

Πήγε να τη βιάσει, εκείνη αντιστάθηκε και τη χτύπησε με σιδερένια ζαρντινιέρα

Τη χτύπησε πολλές φορές με μια σιδερένια ζαρντινιέρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει τη ζωή της.  Ο δράστης μετά την απεχθή πράξη του, έφυγε από το σημείο, πήγε σπίτι του και αφού πλύθηκε, στη συνέχεια βγήκε έξω για να διασκεδάσει με τους φίλους του.

Οι αστυνομικοί που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με σεξουαλικό έγκλημα υποπτευτήκαν τον 22χρονο και πήγαν στο σπίτι του, όπου και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος αν και αρχικά αρνήθηκε κάθε σχέση με το έγκλημα, στη συνέχεια «έσπασε». Είπε στους άνδρες της ΕΛΑΣ ότι προσπάθησε να την βιάσει αλλά αυτή αντιστάθηκε. Τότε, όπως είπε, φοβήθηκε ότι θα τον καταγγείλει και την σκότωσε.

Ο νεαρός άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας βιασμού.  Έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια,  ενώ πολλές ήταν οι εντάσεις που επικρατήσαν κατά τη διάρκεια της δίκη με τη μητέρα του κοριτσιού να χαστουκίζει τον δράστη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. 

Τα πρωτοσέλιδα της εποχής

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Ισόβια στον δολοφόνο της μαθήτριας που προσπάθησε να βιάσει και στη συνέχεια σκότωσε τη 17χρονη Χριστίνα», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής.

Άρθρα της εποχής μιλούσαν για τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο πολτοποίησε το κεφάλι της νεαρής κοπέλας. «’Έσπασε ο ψαράς’. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι», ανέφερε ο Τύπος της εποχής.

«Δεν κατάλαβα πώς τη σκότωσα» ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών, προκαλώντας εύλογα την οργή των συγγενών της 17χρονης μαθήτριας που είχε στόχους και όνειρα να σπουδάσει αρχαιολογία.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», λένε άρθρα της εποχής.

«Μπήκε σε ηλικία σχεδόν 20 ετών και βγήκε 39 αν θυμάμαι καλά. Δεν είχε πουθενά να επιβιώσει και γύρισε εκεί στο χωριό, όπου κατά κάποιο τρόπο, ενώ είχε διαπράξει αυτό το ακραίο έγκλημα τον αγαπούσαν όλοι γιατί αυτός απ’ ότι φαίνεται και από ότι είχα μάθει μετά γιατί μου τηλεφωνούσε, όταν περνούσα από εκεί κατέβαινα στις Ράχες, έπινα καφέ με τους γονείς του, έβλεπα το παιδί αυτό και χαιρόμουνα που είχα βοηθήσει στην επανένταξή του», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί