Έρχεται καύσωνας διαρκείας με πάνω από 40 βαθμούς

Το ελληνικό καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφει. Στα μέσα του Ιουλίου εμφανίζεται ο πρώτος καύσωνας του 2023.

Η συζήτηση για το πρώτο κύμα καύσωνα «άνοιξε» στις αρχές της εβδομάδας, όταν τα προγωνιστικά στοιχεία έδειξαν υψηλές πτήσεις του υδραργύρου. Αν και στην αρχή οι μετεωρολόγοι υπήρξαν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του καιρού, μιας και φέτος ήταν άστατος και δεν συμβάδιζε με την εποχή, ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως «κλείδωσαν».

Και στην Ευρώπη παραμένουμε παρόμοιο σκηνικό, προς τη Μεσόγειο, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκανε λόγο για έναν καύσωνα έντονο, διαρκείας με θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω στα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από τις 12 με 13 Ιουλίου ο πρώτος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα για ημέρες. Τόνισε ότι προς το παρόν δεν μπορούν να προβλέψουν τη διάρκειά του, όμως φαίνεται πως θα διαρκέσει, με τα τωρινά στοιχεία, έως τουλάχιστον τις 22 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό καιρικό γεγονός ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Για τη σημερινή ημέρα, ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε πως είναι η πιο ζεστή του φετινού καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να σημειώνει μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να κινείται στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Τόνισε, πως η σημερινή είναι και η πιο ζεστή ημέρα στην Αττική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί