Δικταίον Άντρον: Aνοικτό μέχρι αργά το βράδυ θα παραμένει το μυθολογικό σπήλαιο γέννησης και ανατροφής του Δία

Με παρέμβαση του Δήμου Οροπεδίου

Έπειτα από πρωτοβουλία και επιμονή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και τον ευρύτερο συντονισμό του Δήμου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού  Γιώργου Διδασκάλου αλλά και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κας Σοφιανού, το Δικταίον Άντρον αντί να κλείνει στις 3:30 το μεσημέρι θα παραμένει ανοικτό από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Προ υπήρξαν συνεχόμενα αιτήματα του Δημάρχου ήδη από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, των φορέων της περιοχής και ακολούθως ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιο του Δήμου την περασμένη Παρασκευή, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας καθώς η τουριστική και αγροτική οικονομία της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επισκεψιμότητα του Δικταίου Άντρου. Οι χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το παγκοσμίου φήμης μνημείο τις απογευματινές ώρες επισκεπτόμενοι από μακρινά σημεία του πλανήτη το Οροπέδιο Λασιθίου και ερχόμενοι έβρισκαν κλειστές τις πύλες του Δικταίου Άντρου, φαινόμενο που προκαλούσε δυσφορία στους επισκέπτες. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε, ότι , η εξέλιξη αυτή όχι μόνο θα διπλασιάσει τα έσοδα του Υπουργείου Πολιτισμού και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία αλλά και διασφαλίζει την ορθή εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών της Κρήτης. «Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου για την άμεση ανταπόκρισή του καθώς και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κυρία Σοφιανού και το προσωπικό της Εφορείας για την παροχή υπηρεσιών αντίστοιχων του 21ου αιώνα στον πολύ ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Οι επισκέπτες της περιοχής θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται το μυθολογικό σπήλαιο του Δία απολαμβάνοντας παράλληλα το φυσικό κάλλος και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα του Οροπεδίου Λασιθίου μέχρι αργά το βράδυ» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί