Ανατροπή στα Ιωάννινα: Χάνει την έδρα η ΝΔ και περνάει στο ΚΚΕ

Αλλαγή δεδομένων με τις έδρες στα Ιωάννινα, καθώς με απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής στο νομό και εκλέγεται ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ λαμβάνει 21 έδρες, και η 21η έδρα είναι στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα από τα πρωτοδικεία και σε συνδυασμό με τους υπολογισμούς του νέου εκλογικού νόμου, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή οριστικοποίησε τις έδρες του κάθε κόμματος και τους εκλεγμένους βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες.

Έτσι σύμφωνα με αυτή την απόφαση, αλλάζει η κατανομή των εδρών στο Νομό Ιωαννίνων που βάσει των αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής που έδινε 3 έδρες στη ΝΔ (Τασούλας, Κεφάλα, Αμυράς), και από 1 έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ (Τζούφη) και το ΠΑΣΟΚ (Τσίμαρης).

Εφόσον η κατανομή έπεσε πάνω στην πενταεδρική των Ιωαννίνων, η ΝΔ χάνει την έδρα και ο πρώην υφυπουργός, Γιώργος Αμυράς τελικά δεν εκλέγεται βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων, ενώ εκλέγεται βουλευτής ο Νίκος Έξαρχος από το ΚΚΕ.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία έχει 2 έδρες στο νομό Ιωαννίνων (Τασούλας, Κεφάλα), και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (τη Μ. Τζούφη), ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (Τσίμαρης) και ΚΚΕ (Έξαρχος) από 1 έδρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί