ΠΑΓΝΗ: Κινητοποίηση για την έλλειψη τραυματιοφορέων

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας για τους τραυματιοφορείς στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου. 

Δείτε επίσης:

Τραγική η υποστελέχωση και στους τραυματιοφορείς του ΠΑΓΝΗ – Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων

Καταγγείλαμε την τραγική υποστελέχωση που έχει δημιουργηθεί από την διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ανύπαρκτων μόνιμων προσλήψεων, τις συνταξιοδοτήσεις, τις παραιτήσεις εξαιτίας των απαραδέκτων συνθηκών εργασίας.

Υπενθυμίζουμε, ότι στο νοσοκομείο μας σήμερα εργάζονται 37 μόνιμοι υπάλληλοι και 26 συμβασιούχοι στον κλάδο των τραυματιοφορέων. Αριθμός που αντιστοιχεί κάτω από το μισό σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου.  Λόγω της μεγάλης έλλειψης οφείλονται εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό. 

Όλη αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους. Μεταφορείς με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς δυνατότητα ρεπό και αδείας, υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια, σε συνεχείς μετακινήσεις από πόστο σε πόστο ή ακόμη και διπλά πόστα, με αύξηση του κινδύνου για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αλλά και της καταπόνησης της υγείας των ίδιων των εργαζομένων.

Καταγγέλλονται συνεχώς στο σωματείο μας το εργασιακό στρες, οι μυοσκελετικές και οσφυϊκές παθήσεις, καρδιακά και άλλα νοσήματα  που έχουν αυξηθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα. 

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 6/7, 8πμ με 10πμ και Γενική Συνέλευση εργαζομένων. Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 12/7. 

Διεκδικούμε άμεσα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του κλάδου. 

Ταυτόχρονα άμεση μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων επικουρικών και ΟΑΕΔ σε αορίστου χρόνου. Οι συνάδελφοι αυτοί με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει, στηρίζουν τα Νοσοκομεία. Τυχόν απόλυσή τους θα σημάνει αυτόματα κατάρρευση του συστήματος μεταφοράς και έγκαιρης πραγματοποίησης των εξετάσεων των ασθενών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ ΒΡΥΣΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού για “επαναθεμελίωση του ΕΣΥ” ως το μεγαλύτερο στοίχημα, για τον “νέο υγειονομικό χάρτη” και “το νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων”,  σημαίνει βήματα στην ιδιωτικοποίηση και παραπέρα μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα
Συγκεκριμένα με αφορμή τις δηλώσεις του νέου υπουργού για διάθεση κονδυλίων για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Από τα 31 δισ. ευρώ του Ταμείου, για την Υγεία θα δοθεί μόλις το 1,4 δισ. ευρώ και από αυτά, τα 317 εκατ. ευρώ αφορούν την αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας.Μόνο το Νοσοκομείο Χαλκίδας για να ολοκληρωθεί, χρειάζεται 71 εκατομμύρια για να ανακαινιστεί», οπότε καταλαβαίνει κανείς πως αυτά τα χρήματα δεν φθάνουν
Για τις περιβόητες 10.000 προσλήψεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση, υπογράμμισε πως είναι οι ίδιες προσλήψεις που ακούγονται από την προεκλογική περίοδο ως υπόσχεση και βέβαια μπροστά στις 30.000 κενές οργανικές θέσεις δεν είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό. 
Όσον αφορά την πρόληψη, με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού, που διαφημίζει η κυβέρνηση, αυτό βρίθει αντιεπιστημονικότητας και λογικής κόστους – οφέλους, όταν η μαστογραφία γίνεται σε γυναίκες άνω των 50, ενώ με βάση την επιστήμη πρέπει να γίνεται στα 40 έτη, λήγει τον Δεκέμβρη του ’25 και μετά δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα πρόληψης, εξαιρεί τις γυναίκες που έκαναν μαστογραφία τον προηγούμενο χρόνο, ενώ η εξέταση πρέπει να γίνεται ετησίως. Επίσης, αναφέρθηκε στα 3.000 περιστατικά που εντοπίστηκαν, για τα οποία η κυβέρνηση δεν μας λέει, εάν αντιμετωπίστηκαν ή χειρουργήθηκαν στις Δημόσιες Δομές ή οι γυναίκες στράφηκαν στον ιδιωτικό τομέα.
Για το περιστατικό με το ΕΚΑΒ στη Θάσο και τον θάνατο τουρίστριας, με ευθύνη των κυβερνώντων, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει διαλυθεί κι έχει αντικατασταθεί από ιδιωτικές μονάδες. Ειδικότερα για το ΕΚΑΒ, είναι υποστελεχωμένο όσον αφορά το προσωπικό, ενώ εξαιτίας της υποχρηματοδότησης έχει ελλείψεις και στον στόλο των ασθενοφόρων. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, σκοπεύει ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ΕΚΑΒ με διπλά συνεργεία, δηλαδή Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, παραδίδοντας έτσι και το κομμάτι των πρωτογενών διακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες που θα συνεργάζονται με το δημόσιο.
Στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν, σημείωσε, ότι πληρώνουν και μάλιστα πολλαπλώς: Μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία, τους άμεσους κι έμμεσους φόρους, τις εξ’ ολοκλήρου πληρωμές εξετάσεων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, μέσω των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων και ιατρείων. Όλα αυτά είναι πληρωμές και η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα
Η πρακτική των ΣΔΙΤ φέρνει την ολοκληρωμένη προσαρμογή της Υγείας στους νόμους της αγοράς, χωρίς το κράτος να δίνει φράγκο.
Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια του “νέου ΕΣΥ”, τώρα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται να βάλουμε εμπόδια σε όλα αυτά τα μέτρα που πρόκειται να έρθουν. Και την ίδια στιγμή να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.
Η συσπείρωση στο σωματείο, η συμμετοχή στις δράσεις και στις διεκδικήσεις, η αποφασιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζόμενων και ασθενών είναι ο μόνος τρόπος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί