Xρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του δρόμου που συνδέει τα χωριά Γάλιπε, Γαλίφα, Επάνω Βάθεια, Καινούργιο Χωριό και Σμάρι

Λύση προ των πυλών για ένα χρονίζον πρόβλημα που αφορά στο οδικό δίκτυο της ενδοχώρας του Δήμου Χερσονήσου. Οι πιστώσεις για τη μελέτη κατασκευής του δρόμου που συνδέει τα χωριά Γάλιπε, Γαλίφα, Επάνω Βάθεια, Καινούργιο Χωριό και Σμάρι εξασφαλίστηκαν, με αποτέλεσμα τη δρομολόγηση εξελίξεων για το συγκεκριμένο οδικό έργο μετά από μισό αιώνα. 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη κατασκευής του δρόμου και η δημοπράτηση αναμένεται το προσεχές διάστημα. 

Μετά από 55 χρόνια δρομολογείται μία λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για έναν ασφαλή δρόμο καθώς από το 1967, όταν και είχε γίνει η αρχική χάραξη, ο δρόμος παραμένει ημιτελής. 

Για τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαϊτζάκη δήλωσε : «Πρέπει να κρατήσουμε τα χωριά της ενδοχώρας ζωντανά και τέτοιου τύπου παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Ξεμπλοκάρει ένα μείζον θέμα δεκαετιών και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση. Η ολοκλήρωση του δρόμου θα προσφέρει ασφάλεια στις μετακινήσεις, εύκολη πρόσβαση αλλά και αναπτυξιακή προοπτική στα συγκεκριμένα χωριά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί