Διεθνής Αμνηστία για Frontex: Έχει ήδη καθυστερήσει – Συντριπτικά τα στοιχεία για παραβιάσεις στα ελληνικά σύνορα

«Είναι συντριπτικά τα στοιχεία για παραβιάσεις στα ελληνικά σύνορα» τονίζει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σχολιάζοντας δημοσίευμα των NYT που αναφέρει ότι η Frontex εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την χώρα μας. «Έχει ήδη καθυστερήσει» επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία.

Δείτε:

ΝΥ Times: Η Frontex απειλεί με αποχώρηση από την Ελλάδα λόγω των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των μεταναστών

 Υπενθυμίζεται ότι μετά την Le Monde και οι New York Times επανήλθαν την Τετάρτη στο θέμα της ανατροπής και βύθισης του αλιευτικού με τους εκατοντάδες πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου, χωρίς οι ελληνικές Αρχές να επιχειρήσουν να τους διασώσουν όσο ήταν ακόμη εφικτό. 

ADVERTISING

Με αφορμή το ότι η Frontex εμφανίζεται τώρα έτοιμη να εγκαταλείψει πλήρως τις επιχειρήσεις σε περιοχές ελληνικής ευθύνης, η εφημερίδα «θυμίζει» ότι στο παρελθόν έχει αποκαλυφθεί επανειλημμένα πως η υπηρεσία επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων έχει λειτουργήσει περισσότερο ως συνεργός παρά ως επιτηρητής για τις πρακτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην πρόσφατη αποκάλυψη των New York Times με βίντεο και συγκεκριμένες πληροφορίες, που καταγράφουν όχι απλώς επαναπροώθηση στη θάλασσα, αλλά σύλληψη επί ελληνικού εδάφους και εγκατάλειψη στα διεθνή ύδατα για άνδρες, γυναίκες, ακόμη και παιδιά. Η τότε αποκάλυψη είχε προκαλέσει την απαίτηση της Κομισιόν για ανεξάρτητη έρευνα. Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζεται επίσης η επανεκλογή στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός «κορυφαίου υποστηρικτή μιας σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής» όπως γράφεται χαρακτηριστικά.

«Η Frontex εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ενεργοποιώντας κανονισμό της Ε.Ε. που της επιτρέπει να αναστείλει/αποσύρει τις δυνάμεις της όταν διαπράττονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι συντριπτικά τα στοιχεία για παραβιάσεις στα ελληνικά σύνορα» τονίζει χαρακτηριστικά το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σε σχετική ανάρτηση, επισυνάπτοντας το δημοσίευμα των NYT.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί