Ερωτήματα από την στάση της Υπουργού Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δει την επιστολή της Κομισιόν και η Κεραμέως δεν την καταθέτει

Ιδιαίτερα έντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για το θέμα της εξίσωσης των πτυχίων κολεγίων για την πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση, που επιχειρείται με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η στάση της υπουργού Παιδείας προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτήματα. Η αλληλογραφία του υπουργείου Παιδείας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα δεν μπορεί να είναι κρυφή, ούτε να υπάρχουν προφάσεις περί εμπιστευτικότητας των εγγράφων.

Όμως, το Τvxs.gr αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης την αλληλογραφία που επικαλείται η υπουργός Παιδείας με την Κομισιόν και η οποία την εκθέτει, καθώς οι αναφορές της Κομισιόν δεν έχουν σχέση με το πλαίσιο εξομοίωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση, αλλά περιορίζονται σε πολύ ειδικά θέματα συγκεκριμένων ειδικοτήτων και σίγουρα όχι για τη δημόσια εκπαίδευση.

Δείτε: Η Κεραμέως χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την Κομισιόν για την εξίσωση πτυχίων Κολεγίων με ΑΕΙ

Στους διαδρόμους της Βουλής υπάρχει έντονη συζήτηση, με πολλούς βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να σχολιάζουν την αδιαλλαξία Κεραμέως, όπως και τον υπερβάλλοντα ζήλο της να υπερασπιστεί τα ιδιωτικά κολέγια, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς δικλείδες ασφαλείας υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Δείτε επίσης: Κυβέρνηση πλασιέ κολεγίων – Έντονες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί