Δήλωση Α. Ξανθού για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δήλωση Α. Ξανθού για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιούνη χαρακτηρίζεται από την καθολική επικράτηση της νεο-Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, την ισχυροποίηση της Ακροδεξιάς και την είσοδο στη Βουλή των «ορφανών» της Χρυσής Αυγής. Σε συνδυασμό με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη μεγάλη αποχή και τη συνολική υποχώρηση της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης, πιστοποιείται μια σαφέστατη συντηρητική στροφή της κοινωνίας και μια επιδεινούμενη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης στη χώρα. Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει γι’ αυτή την εξέλιξη που προδιαγράφει μια ακόμα πιο σκληρή, νεοφιλελεύθερη και αλαζονική διακυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό το γενικότερο πολιτικό κλίμα καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο και εμπόδισε την αλλαγή συσχετισμών σε τοπικό επίπεδο. Δώσαμε με σθένος, ενότητα και αλληλεγγύη μια μάχη συλλογικής αξιοπρέπειας, με επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στο Νομό τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Όπως αποδείχθηκε όμως ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί το δυσμενές αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης. Με σεβασμό στην επιλογή των πολιτών, θα προχωρήσουμε με ευθύνη, συντεταγμένα και δημοκρατικά στην ανασύνταξη και ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενός ιστορικού εγχειρήματος της ελληνικής Αριστεράς που η τύχη του δεν αφορά μόνο τα στελέχη και τα μέλη του, αλλά όλη την κοινωνία και ειδικά τον κόσμο της εργασίας και τους αδύναμους αυτής της χώρας.

Μετά από 11 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και δράσης, ολοκληρώνεται ένας πολιτικός κύκλος με πολύ καθαρό και ευδιάκριτο «δείγμα γραφής». Με διαρκή προσπάθεια να υπηρετήσουμε με ήθος, εντιμότητα και αξιοπιστία τις ανάγκες των ανθρώπων του τόπου μας και όχι να διατηρήσουμε αξιώματα και θέσεις εξουσίας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα. Με ψηλά το κεφάλι, θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό και όχι για την αναπαραγωγή ενός χρεωκοπημένου πελατειακού συστήματος, για την συλλογική κοινωνική ευημερία και όχι για τις ιδιοτελείς επιδιώξεις και τα προσωπικά συμφέροντα. Γιατί μόνο με βάση τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, δηλαδή της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, μπορούμε να πείσουμε ξανά για την αξία της «κυβερνώσας» Αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί