ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Περισσότερη ειλικρίνεια κ. Πλακιωτάκη…

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τις δηλώσεις Πλακιωτάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Περισσότερη ειλικρίνεια κ. Πλακιωτάκη…

Φιλότιμες προσπάθειες κάνει ο κ. Πλακιωτάκης να παραμείνει από τους “δημοφιλέστερους βουλευτές του κόμματός του”, επαναλαμβάνοντας χωρίς αιδώ τις ψευδείς υποσχέσεις της ΝΔ. 

Μιλάει για προσλήψεις 10,000 στην υγεία, όταν ο αρμόδιος(;) κ. Πλεύρης έχει παραδεχτεί ότι πρόκειται για αντικατάσταση αυτών που θα φύγουν! Όμως από το 2019 έχουν αποχωρήσει (συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις) 12.000 από το ΕΣΥ. Ούτε για αυτούς που ήδη  έφυγαν δεν φτάνουν. Πώς λοιπόν θα γίνει ενίσχυση και των δικών μας νοσοκομείων, που τα έχουν ήδη προγράψει για κλείσιμο ή υποβάθμιση, με πρώτο αυτό της Ιεράπετρας; Θα αρκεστούν στο πλωτό ασθενοφόρο, αν καταφέρει να το στελεχώσει…

Μιλάει επίσης για αύξηση μισθών, όταν η ακρίβεια καλπάζει και μειώσεις φόρων όταν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, καύσιμα) έχουν αδειάσει τις τσέπες των νοικοκυριών. Υπόσχεται αυξήσεις που δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Κομισιόν τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα προβλέπουν μειώσεις.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεν διστάζει να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα και για το ναυάγιο της Πύλου! Αν και κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την εμπειρία, την ικανότητα και κυρίως τον ανθρωπισμό των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος που έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπους τα χρόνια της προσφυγικής κρίσης, δεν διστάζει να πει ψευδώς ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί τους Λιμενικούς για το πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων. Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για το ναυάγιο που έγινε στη ζώνη ευθύνης της χώρας μας. Ή μήπως και αυτό το αγνοεί και το αρνείται όπως ο κ. Κυρανάκης; Ούτε καν εξέφρασε την λύπη του για την απώλεια τόσων ανθρώπων. Για όλα, μας λέει, φταίνε οι όντως “άθλιοι διακινητές” από τους οποίους όμως ήθελε να πάρει άδεια η ηγεσία του Λιμενικού για να σώσει τους ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Αλέξης Τσίπρας έθεσε ερωτήματα που αφορούν τα πραγματικά περιστατικά και τις εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία του Λιμενικού, την οποία ο κ. Πλακιωτάκης έχει διορίσει. Οι επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του Λιμενικού ήταν εξαρχής αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες, και αυτό έχει αναδειχτεί στον διεθνή τύπο, διασύροντας τη χώρα. Η εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ μιλάει για πολιτικές αποφάσεις που οδήγησαν στο ναυάγιο. Το ότι αυτό δεν έχει μαθευτεί στην χώρα μας οφείλεται στη θέση 107 που έχουμε κατακτήσει στην ανεξαρτησία του Τύπου. 

Κάποιοι, όχι μόνο δεν συγκλονίστηκαν από τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων και μικρών παιδιών, αλλά αντίθετα ανακουφίστηκαν, και τους εξέφρασε με ειλικρίνεια ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κ. Σπήλιος Κρικέτος. 

Οι υπόλοιποι έχουμε ακόμα έναν κόμπο στο λαιμό και ερωτηματικά που δεν θα θέλαμε να έχουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί