Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 32χρονος ύποπτος για τη γυναικοκτονία στην Κω

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε σήμερα το πρωί ο 32χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή από την τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου. Παράλληλα, η κατηγορία της αρπαγής παραμένει για τον ίδιο και δεν έχει αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία από τις αρχές, μέχρι στιγμής. Κατηγορείται ακόμη για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. 

Ο ύποπτος εξερχόμενος από την αίθουσα του Πρωτοδικείου Κω δήλωσε: «Δεν έκανα τίποτα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας εμφανίστηκαν και η μητέρα και ο 28χρονος φίλος της Αναστάζια πριν περάσει την πόρτα της ο 32χρονος ύποπτος. Στο κάδρο των υπόπτων μπαίνει και ο συγκάτοικός του, αφού οι αρχές θεωρούν δύσκολο ένα άτομο μόνο του, να μετέφερε το πτώμα της κοπέλας. Η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας βρίσκεται από χθες στην Κω για να δώσει κατάθεση στις αρχές και να αναγνωρίσει τη σορό της κόρης της.

Τα στοιχεία στη διάθεση των αρχών

Το πτώμα της Αναστάζια βρέθηκε τυλιγμένο με σεντόνι, και όχι σε σακούλα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το σεντόνι θα εξεταστεί από τις αρχές για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το ποιος ή ποιοι είναι οι γυναικοκτόνοι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Είναι αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αμυχές και σημάδια πάλης στο σώμα του συγκάτοικου του 32χρονου συλληφθέντα με καταγωγή από το Μπανγκλαντές. 

Η Αστυνομία έχει λάβει δείγματα DNA από τον συλληφθέντα και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους και από το διαμέρισμα της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο, ενώ έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας.

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή του θύματος στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ρόδου.

Την ίδια ώρα, το κινητό της Αναστάζια έχει μπει στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνώνται οι κλήσεις που έγιναν και τα μηνύματα που αντάλλαξε την Δευτέρα, την μέρα που εξαφανίστηκε η αδικοχαμένη 27χρονη.

Η αστυνομία κάλεσε εκτάκτως τον σύντροφο της 27χρονης Αναστάζια, καθώς μετά από μία πρώτη ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο εντοπίστηκε το Σάββατο, εντοπίστηκαν μηνύματα που δίνουν άλλη διάσταση στη σχέση μεταξύ της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύντροφος της Αναστάζια δεν βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών ως ύποπτος, με τις Αρχές να θέλουν να ψάχνουν απαντήσεις για τη μεταξύ τους σχέση.

Την έκδοση του δράστη ζητά ο Πολωνός πρωθυπουργός

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί