Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Να μην μετατραπεί ο 5ος όροφος του νοσοκομείου σε μια πανάκριβη ανταποδοτική κλινική

Ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση 5ου ορόφου στο ΠΑΓΝΗ, εξέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ -ΤΑΙΠΕΔ ΕΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η ανάγκη για δημιουργία δεύτερης ογκολογικής κλινικής στο Γ΄ κτίριο του ΠΑΓΝΗ με την προσθήκη πέμπτου ορόφου, αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των ογκολογικών ασθενών, των οικογενειών τους και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας. Παράλληλα με την ανέγερση, θέταμε το αίτημα να είναι δημόσια κλινική, με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους υγειονομικούς, χωρίς την ανάμειξη ιδιωτών.

Όσοι αναγορεύουν το ταμείο ανάκαμψης (το οποίο το έχουν ψηφίσει ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) σαν σωτήρα για τον εκσυγχρονισμό νοσοκομείων – κλινικών: 

  • Αποκρύπτουν ότι έχει σκληρά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Προαπαιτούμενα που απαιτούν νοσοκομείο ιδιωτικού δικαίου, ανάπτυξη και ενίσχυση υπηρεσιών που φέρνουν έσοδα, απαλλάσσοντας το κράτος από τη χρηματοδότησή τους.
  • Συγκαλύπτουν ότι προωθείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να παίξει το ρόλο του κόφτη όπου θα γίνεται πιο δύσκολη η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, στα φάρμακα, στις νέες θεραπείες, στις καινοτομίες.
  • Κρύβουν ότι το ταμείο ανάκαμψης απαιτεί συγχώνευση δημόσιων μονάδων, ένταξη των δημόσιων υπηρεσιών σε μια ενιαία ΑΓΟΡΑ υπηρεσιών Υγείας.

Αυτά τα μέτρα τα έχουν στηρίξει όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και συμπυκνώνονται στους πρόσφατους νόμους της ΝΔ για το «νέο ΕΣΥ».

Αιτήματα και στόχοι του Ηρακλειώτικου λαού ώστε να μην μετατραπεί ο νέος όροφος σε μια πανάκριβη ανταποδοτική κλινική πρέπει να αποτελέσουν:

  • Η άμεση  απεμπλοκή νοσοκομείου  από το ΤΑΙΠΕΔ. 
  • Η γρήγορη ολοκλήρωση αυτής της κλινικής, η ποιότητα κατασκευής, η συντήρηση της, ο εξοπλισμός της, η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών χωρίς καμία συμμετοχή άμεσα η έμμεσα ιδιωτών και χορηγών. 
  • Η ένταξη της στον οργανισμό του νοσοκομείου σαν μια επιπλέον κλινική που θα είναι δημόσια δωρεάν για όλο το λαό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί