Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων και των εργατικών σωματείων στον ΕΦΚΑ και την 7η ΥΠΕ o M. Συντυχάκης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο, παρευρέθηκε στην κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει οι συνταξιουχικές οργανώσεις και τα εργατικά σωματεία στον ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου και στην 7η ΥΠΕ για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι για την επιβίωση τους αλλά και για τις μεγάλες χρονίζουσες εκκρεμότητες στην απόδοση κύριων και επικουρικών ασφαλίσεων με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων διαχρονικά καθώς και για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. 

Μετά την κινητοποίηση ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε, από κοινού με τους επικεφαλής των σωματείων, παρέμβαση στον διοικητή του ΕΦΚΑ όπου μεταφέρθηκε η αγωνία των συνταξιούχων καθώς και τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Στο τέλος ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

«Οι ευθύνες είναι διαχρονικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που με διάφορους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιοδοτικούς νόμους έχουν πετσοκόψει κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι επικουρικές συντάξεις καταργούνται, το ΕΚΑΣ καταργήθηκε. Απαιτούμε άμεσα την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, να δοθούν όλα τα αναδρομικά και να ενσωματωθούν στην κύρια σύνταξη τα επικουρικά και φυσικά να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Είναι κριτήριο ψήφου για την επόμενη μέρα. Όσοι πάνε στις 25 Ιουνίου στην κάλπη και κυρίως οι συνταξιούχοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι τον κόπο και τον ιδρώτα τους τον έχουν κλέψει διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να παίξει το ρόλο μιας μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης  υπέρ των συνταξιούχων.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί