Γιάννης Μιχαηλίδης: Αποφυλακίζεται υπό όρους – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αποφάσισε, το Συμβούλιο Πρωτοδικών Λάρισας, να αφεθεί ο απεργός πείνας και δίψας, Γιάννης Μιχαηλίδης.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου ενώ στις 10 Ιουνίου κλιμακώνοντας τις διεκδικήσεις του, προχώρησε και σε απεργία δίψας. Ο ίδιος διεκδικεί την υφ’ όρων απόλυση του καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του στη φυλακή, ενώ το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του είχε χορηγήσει από τις αρχές Μαΐου εκπαιδευτική άδεια.

Υπενθυμίζεται τη Δευτέρα το βράδυ ο Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο καθώς μετά την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ κακή.

Σύμφωνα με τη συνέλευση αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη, η υγεία του έχει κλονιστεί αρκετά καθώς έχει φτάσει 50 κιλά και είναι πολύ αφυδατωμένος. «Έχει σπασμούς πολύ συχνά στο στομάχι. Δεν μπορεί να σηκωθεί. Είναι ξαπλωμένος ή ανασηκωμένος γιατί όταν ξαπλώνει του έρχεται εμετός. Δυσκολεύεται να μιλήσει και αντί αυτού επικοινωνεί γραπτώς. Η ζαλάδα είναι μόνιμη όπως η κόπωση και η εξόντωση. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που ο Γιάννης Μιχαηλίδης προχωρά σε απεργία πείνας. Στις 29 Ιουλίου του 2022 αποφάσισε να αναστείλει την πρώτη απεργία πείνας, έπειτα από 68 ημέρες και μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας στο αίτημά του για αποφυλάκιση.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί