Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Χερσονήσου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρεται σε δήλωσή του στο έργο των εθελοντικών οργανώσεων και στις δομές στήριξης από το Δήμο. 

Στη δήλωσή του αναφέρει : 

«Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Στόχος της ημέρας είναι να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τη σπουδαία αξία της αιμοδοσίας, μία πράξη ανιδιοτελής που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο Δήμος Χερσονήσου επιχειρεί κάθε χρόνο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κάνει κοινωνό την τοπική κοινωνίας σε αυτές τις αξίες. Σε κάθε πρόσκληση, οι δημότες μας αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα της προσφοράς διαθέτουν».

Στον Δήμο Χερσονήσου πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου σε συνεργασία με Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Σχολεία, Ενορίες και Φορείς συνδιοργανώνουν την 3η Εβδομάδα Eθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Χερσονήσου, από την Τρίτη 13 έως και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023. 

Η δράση πραγματοποιείται σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης 2ης Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Χερσονήσου τον περασμένο Ιούνιο όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εθελοντές αιμοδότες. 

Το πρόγραμμα των αιμοδοσιών ξεκίνησε από την Ανάληψη και συνεχίζεται ως εξής : 

Τετάρτη 14 Ιουνίου: Γούρνες, αύλειος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελίστριας 

Πέμπτη 15 Ιουνίου: Κάτω Γούβες, οδός I. Κωνσταντινίδη (Βρύση) 

Παρασκευή 16 Ιουνίου: Αβδού, κεντρική πλατεία 

Δευτέρα 19 Ιουνίου: Λιμ. Χερσονήσου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί