14χρονη έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ: Είχε στο στομάχι της τρίχινη μπάλα 700 γραμμαρίων

Έκπληκτοι έμειναν οι γαστρεντερολόγοι στην κλινική «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη καθώς, βρήκαν στο στομάχι μίας 14χρονης που μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μία μπάλα από τρίχες, βάρους 700 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το εν λόγω τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.

Όπως εξηγεί η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Κατερίνα Ραμματά, πρόκειται για μία μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρικό σωλήνα, ύστερα από την κατάποσή τους. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 14χρονη κοπέλα έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ, που θέλει, κυρίως εφήβους, να τρώνε τις τρίχες των μαλλιών τους. Οι γονείς της δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό. Το κορίτσι έχει πλέον αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη.

Το σύνδρομο Rapunzel εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και σε αυτές τις περιπτώσεις το 80% των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά ή έφηβες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί