Γιάννης Μαρκόπουλος: Στην Αθήνα τελικά και όχι στο Ηράκλειο η ταφή του την Πέμπτη

Σε κοιμητήριο της Αθήνας και όχι του Ηρακλείου θα ταφεί τελικά ο σπουδαίος Μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 17.00 στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στο Παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Ναό από τις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 16.00.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, η οικογένεια του Μουσικοσυνθέτη απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου ώστε ο Γιάννης Μαρκόπουλος να ταφεί στην πόλη που γεννήθηκε και που τόσο αγάπησε, σε χώρο που έχει σχεδιαστεί και έχουν ταφεί κι άλλοι επιφανείς Έλληνες, στο Νέο Κοιμητήριο.

Αποφασίστηκε έτσι να ταφεί στο κοιμητήριο του Παπάγου προκειμένου να βρίσκεται κοντά στη σύζυγό του η οποία ζει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη, ο μουσικοσυνθέτης είχε ζήτηση να ταφεί σε σημείο με θέα τη θάλασσα ωστόσο αυτό όπως είπε θα απαιτούσε μία άλλη και χρονοβόρα διαδικασία με ειδική άδεια από την Εκκλησία της Κρήτης και από το Υπουργείο Πολιτισμού εάν επρόκειτο να ταφεί στα Ενετικά Τείχη.

Πάντως, όπως σημείωσε η κ. Πλεύρη, ο Δήμος Ηρακλείου είναι διατεθειμένος να τιμήσει τον Γιάννη Μαρκόπουλο με όποιον τρόπο μπορεί και ζητηθεί από την οικογένειά του.

Αυτό που είχε ζητήσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος ως τελευταία επιθυμία ήταν ήταν να ταφεί στο Ηράκλειο το οποίο όπως έλεγε τον στήριξε, είπε στην εκπομπή ο στενός φίλος του θανόντος, Μιχάλης Αεράκης, ιδιοκτήτης του αγροτικού Δισκοπωλείου ο οποίος είχε συνδεθεί με μία σχέση ετών με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Μάλιστα την επιθυμία αυτή την είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο Ηράκλειο κατά την οποία ο Μουσικοσυνθέτης είχε αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ηρακλείου.

Πηγή: www.ekriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί