Νεκρό 9χρονο αγόρι από αστυνομικά πυρά στο Ιράν

Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στο μακρύ και αιματοβαμμένο κατάλογο των αστυνομικών αρχών στο Ιράν, με τη δολοφονία ενός 9χρονου αγοριού, του Μορτέζα Ντελφ Ζαρεγκάνι, στη νοτιοδυτική επαρχία Χουτζεστάν.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν όταν ο πατέρας του μικρού αγοριού έκλεψε ένα αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή έχοντας ως συνεπιβάτη το θύμα.

Τότε, σύμφωνα με το Associated Press, ξεκίνησε αστυνομική καταδίωξη στους δρόμους της πόλης με την αστυνομία να πυροβολά επανειλημμένα κατά του οχήματος που επενέβαιναν πατέρας και γιος, με μία από τις σφαίρες να σκοτώνει ακαριαία το 9χρονο αγοράκι.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Ζαρεγκάνι, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους χωρίς καμία προειδοποίηση και πολύ σύντομα. Ο πατέρας του θύματος συνελήφθη μετά τον θάνατο του γιού του.

Από την πλευρά των αρχών, ο Ruhollah Bigdeli, αρχηγός της αστυνομίας στην κομητεία Shushtar, είπε -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αστυνομίας του Ιράν- ότι αρκετοί αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν το «κλεμμένο όχημα πυροβολώντας το». Το αγόρι πέθανε επί τόπου.

Η αστυνομία υποστήριξε, αντίθετα με τον πατέρα του παιδιού, ότι απεύθυνε στον άνδρα πολλές προειδοποιήσεις πριν οι άντρες της αρχίσουν να πυροβολούν, προσθέτοντας ότι είχε ποινικό μητρώο, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής αυτοκινήτου και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Η φωτογραφία του Μορτέζα κοινοποιήθηκε στα social media, με τον κόσμο να εκφράζει την οργή και τη θλίψη του για τη δολοφονία του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιρανική αστυνομία δολοφονεί ένα αθώο ανήλικο παιδί, καθώς τον Νοέμβριο, ο 9χρονος Κιάν Πιρφαλάκ σκοτώθηκε από πυροβολισμό για τον οποίο η μητέρα του κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Πιρφαλάκ δολοφονήθηκε ενώ περνούσε με τους γονείς του από έναν δρόμο στη νοτιοδυτική πόλη Izeh -επίσης στην επαρχία Χουτζεστάν- ο οποίος ήταν γεμάτος διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί