Ο λαός επιλέγει πολιτικούς σαν τον Μητσοτάκη όταν έχει έλλειψη πληροφοριών για τις πολιτικές βρωμιές τους

Ο λαός δεν επηρεάζεται  από τις λαμογιές και τον αυταρχισμό των πολιτικών αλλά από από την έλλειψη εναλλακτικής και την ενημέρωσή του γι αυτές

Του Γιώργου Δημητρίου

Η Στατιστική είναι η επιστήμη των αριθμών με την οποία μπορεί να διαβάσει κανείς λάθος  μία εκλογική πραγματικότητα και αυτό αφορά εμένα. 

Η εντυπωσιακή επιλογή του πιο διεφθαρμένου πολιτικού της 20ετίας έχει εξήγηση μέσα από ένα εκλογικό πείραμα που διεξήχθει στη Γερμανία το 2005. 

Γιατί άραγε ο λαός επιλέγει και ψηφίζει διεφθαρμένους πολιτικούς σαν τον Μητσοτάκη; 

ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ  

Η νίκη της διαπλοκής των καρτέλ έγινε νίκη της ΝΔ και του Ελληνικού λαού. Εκανε άραγε  λάθος ο λαός; Όχι φυσικά, σωστά ψήφισε τη διαφθορά όσο βαρύ κι αν αυτό ακούγεται. 

Σύμφωνα με το εκλογικό πείραμα στη Γερμανία και την επιστημονική βιβλιογραφία ο πρώτος λογος που οι ψηφοφόροι ψήφισαν ένα διεφθαρμένο Μητσοτάκη σε κάθε χώρα  είναι πάντα η έλλειψη << Βιώσιμης εναλλακτικής λύσης >> από την αντιπολίτευση. 

Ο δεύτερος λόγος που αναφέρεται στη βιβλιογραφία είναι σαφές δυστυχώς ότι ο έντιμος  διαχειριστικά Τσίπρας είναι πλέον ΄΄αντιπαθητικός΄΄ στον ψηφοφόρο και πρέπει να το  αντιληφθεί. 

Λόγω της Ελλάδας θα πρέπει η επιστημονική βιβλιογραφία να καταγράψει ότι καθολικά τα Ελληνικά ΜΜΕ απέκρυπταν τη διαφθορά Μητσοτάκη που είχε σχέσεις διαπλοκής μαζί τους ενώ ξεδιάντροπα αποδομούσαν τον Τσίπρα. 

Αυτό όμως δεν πρέπει να ληφθεί ως κύρια αιτία για την επικράτηση του πολιτικά διεφθαρμένου Μητσοτάκη. Αυτή ήταν η έλλειψη << Εναλλακτικής πρότασης >> από το  Σύριζα. 

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 

Εχει αποδειχθεί από τη βιβλιογραφία ότι οι ψηφοφόροι δεν λαμβάνουν υπόψη τους πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα (όπως η διαπλοκή Μητσοτάκη) δεν λαμβάνει υπόψη  του ο λαός θέματα ποιότητας Δημοκρατίας (όπως οι υποκλοπές Μητσοτάκη). 

Δυστυχώς όμως το εκλογικό πείραμα που έγινε στη Γερμανία ήταν σημαντικά  διαφορετικό. Η Γερμανία δεν πτώχευσε οικονομικά όπως εμείς και αυτή διαφθορά  Μητσοτάκη τώρα -Σημίτη στο παρελθόν – μας έβαλαν στα μνημόνια και θα μας ξαναβάλουν. 

Η Καρτελατζίδικη διαπλοκή χειραγώγησε τους πάντες και τα πάντα. ( Des Vries and Sdaz 2017 ) 

Πολλές άλλες μελέτες έδειξαν ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί σαν τον Μητσοτάκη  επανεκλέγονται λένε οι ( Chang et al. 2010 ; Bagenholm 2013 ,Fernandez – Vazquez et al.  2016 ) 

H βιβλιογραφία επίσης αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι επιλέγουν να ψηφίσουν διεφθαρμένους πολιτικούς, σαν τον Μητσοτάκη, όταν έχουν έλλειψη πληροφοριών σχετικά  με τις πολιτικές βρωμιές τους. 

Όλα σχεδόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφού πήραν δεκάδες εκατομμύρια επιδοτήσεις, αφού  τους διέγραψαν 200 εκατομμύρια ευρώ κόκκινων τραπεζικών δανείων, τους δόθηκαν  εκατοντάδες εκατομμύρια για ποδοσφαιρικά γήπεδα , φοροαπαλλαγές και δημόσιες συμβάσεις σε ΑΠΕ – ενέργεια ,διαχείριση απορριμμάτων – Νερό εκρυψαν τι είναι ο  Μητσοτάκης. 

Ο λαός υπερψήφισε τον άνθρωπο της διαπλοκής επειδή μίσησε τον Σύριζα του ανύπαρκτου  προγράμματος όπως το έγραφα κάθε εβδομάδα επί 4 χρόνια. Ο Μητσοτάκης έπρεπε να  κτυπηθεί πολιτικά μόνο με την πραγματική, δυτική και Ευρωπαϊκή ανταγωνιστική μορφή  ανάπτυξης της οικονομίας. 

Ο Μητσοτάκης θα ήταν ένα εύκολο θύμα σε αυτή την περίπτωση γιατί το να οικοδομείς  καρτέλ δεν είναι ούτε δυτικό ούτε Ευρωπαϊκό αλλά Πακιστανικό. Τα καρτέλ είναι επιζήμια  ληστρικά αλλά καλύτερα από το τίποτα του Τσίπρα. ( CAHANG ET AL. 2010 ) 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Ο Τσίπρας με με λανθασμένες πολιτικές στρατηγικές έγινε ΄΄μισητό΄΄πολιτικό πρόσωπο από  τον Ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, όπως και άλλοι λαοί, σωστά επέλεξε τον πιο διεφθαρμένο πολιτικό ίσως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Άλλη μία φορά από την επιστήμη επιβεβαιώνεται ότι οι ψηφοφόροι δεν επηρεάζονται  από τις΄΄ κλοπές ΄΄πολιτικών ούτε από θέματα δημοκρατίας. Επηρεάζονται από την  έλλειψη << Βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης >>  και από την έλλειψη ενημέρωσης του σε ότι αφορά τους΄΄κλέφτες΄΄. 

Εγραψα πολλές φορές ότι η λύση του οικονομικού προβλήματος στην Ελλάδα, δηλαδή στο  σκέλος της ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι αριστερή αλλά μόνο φιλελεύθερη. Η διανομή του  πλούτου όμως μπορεί να είναι κεντροαριστερη και δικαιότερη. Ο Ελληνικός λαός είπε με τον  πιο καθαρό τρόπο ότι δεν θέλει τα΄΄κομμουνιστικά΄΄εστω και αν αυτά είναι διαχειριστικά έντιμα χέρια.

Ο Τσίπρας δεν έβαζε χερι στα ταμεία μεν αλλά δεν πρότεινε ούτε καν μία ανάπτυξη  αγελάδας καρτέλ-΄΄κλοπής΄΄. Ηθελε και αυτή την αγελάδα που εξέθρεψε ο Μητσοτάκης να  τη σφάξει. Και από πού θα βρίσκαμε ολίγον ΄΄Γάλα΄΄σύντροφε ; 

Όπως και να εχει, όταν αναγκάζεται ενας λαός να επιλέγει ένα  πολιτικό΄΄λαμόγιο΄΄σαν τον Μητσοτάκη, δείχνει καθαρά ότι φοβάται και απεχθάνεται την  πολιτική μ@λ@κία και την ανικανότητα. 

Συμβολικά, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ Μητσοτάκη, και όχι μόνο που θα ερθουν μετά τον Ιούνιο  θα προσγειώσουν τον Ελληνικό λαό στην ελεινή πραγματικότητα της διαπλοκής. Ο Σύριζα  χρειάζεται ενέσεις φιλελευθερισμού στην ανάπτυξη άμεσα γιατί από πίσω έρχεται το άλλο  όχημα της διαπλοκής το Πασοκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί