Eκλογές: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα μηνύματα από την κάλπη

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί το πρωί της Κυριακής (21/5), απευθύνοντας στους ψηφοφόρους ένα τελευταίο μήνυμα για τις κάλπες. 

Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς ψήφισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα δύο από τα τρία του παιδιά.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για υψηλότερους μίσθους και για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, για ένα αποτελεσματικότερο σύστημα υγείας, για μια πατρίδα πιο ισχυρή με προστατευμένα σύνορα, με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη. Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια ακόμη καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας» δήλωσε μπροστά στις κάμερες.

Αλ. Τσίπρας: Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού

«Η Αλλαγή είναι σήμερα στα χέρα του λαού μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στις 10:30 το πρωί στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην Κυψέλη.

Ο Αλ. Τσίπρας κατ’ αρχάς ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, τους Κωνσταντίνους, τις Κωνσταντίνες και τις Ελένες, προσθέτοντας: «Ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να γιορτάζει μαζί τους και ο ελληνικός λαός, γιατί σήμερα είναι ημέρα ελπίδας».

Τόνισε ειδικότερα ότι «οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μια σκληρή, δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση η οποία θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

«Η Αλλαγή είναι σήμερα στα χέρα του λαού μας», υπογράμμισε καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα

Στο Αρκαλοχώρι Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει την προσπάθειά μας. Θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με δημοσιά Παιδεία, δημόσια Υγεία και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Ζήτησε από τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και τη διχόνοια και σε όσους περιφρονούν τα προβλήματα τους, γίνονται ικέτες της Χρυσής Αυγής και στήνουν παρακράτος».

«Ψήφισα στο Αρκαλοχλωρι για να τονίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη. Οι κάτοικοι ζουν ακόμη κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κουτσούμπας: ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα

Ψήφισε στη Λαμία λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής (21/5) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Βγαίνοντας από το εκλογικό του κέντρο στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας), ο κ. Κουτσούμπας είπε:

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».

Συμπλήρωσε δε, πως:

«Εμείς τον καλούμε να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα».

Βαρουφάκης: Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν

Σε εκλογικό τμήμα στο Πέραμα ψήφισε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Αμέσως μετά οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο εκλογικό τμήμα, ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να κάνει μία δήλωση.

Ο ίδιος ανέφερε:

«Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν. Εξασφαλίζει την ελπίδα της απόφασης του λαού μας. Τα λαΐκά εισόδημα είναι λίγοτερο από τα μισά σε σχέση με το παρελθόν. Δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στα νησιά και σήμερα δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν. Η Δημοκρατία είναι ατελής αλλά είναι ότι καλύτερο έχουμε».

Ψήφισε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.

Στη δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νοθεία, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Επίσης, σημείωσε: «Το σημαντικότερο για εμάς είναι οι νέοι και οι Έλληνες να ψηφίσουν Ελληνική Λύση, όχι μόνο για τη Μακεδονία, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να βάλουμε στη φυλακή όλους τους κλέφτες και όλους αυτούς που κορόιδεψαν τους Έλληνες. Ακαταδίωκτο για εμάς, δεν υπάρχει.

Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, ψηλά την Ελλάδα, θα νικήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί