Πρόταση δυσπιστίας: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (Live)

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχουν βρεθεί κυβέρνηση και ΝΔ που θεωρούσαν ότι θα κάνουν «περίπατο» με την πρόταση δυσπιστίας καθώς έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή φαντασιώνονταν μόνο τα αλληλοχειροκροτήματά τους. 

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, όμως, έχει εξελιχθεί σε πολιτικό μαρτύριο για τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές της ΝΔ που δέχονται τα συντονισμένα πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνεπέγραψαν την πρόταση καθώς οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλα καταδεικνύοντας το όργιο συγκάλυψης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή και των χειροκροτητών του, υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, δυνάμωσε την οργή των πολιτών που μέσω της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας διαπιστώνουν για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προστατεύσει μόνο τους υπευθύνους για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Λίγο πριν τις 17:00 ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Νίκης Δημήτρη Νατσιό να ανεβαίνει πρώτος στο βήμα. Ακολούθησε ο Βασίλης Στίγκας από τους Σπαρτιάτες και ο Αλέξης Χαρίτσης από την ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Ο κύκλος αρχηγών είχε προγραμματιστεί να ανοίξει με την ομιλία της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ωστόσο δήλωσε κόλλημα και έτσι θα μιλήσει αργότερα.

Γύρω στις 22:00 αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επιτελείς του να προσπαθούν να προσανατολίσουν την ομιλία του όχι σε απαντήσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και τη συγκάλυψή της αλλά σε κορώνες λαϊκισμού και ψεμάτων στην απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση την ίδια ώρα που η κοινωνία βοά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί