ΜΑΤ στο Αλτσχάιμερ: Μέσω σιμουλτανέ 10 σκακιστών με τον Χάρη Μαμουλάκη το μήνυμα κατά της νόσου

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με τίτλο «ΜΑΤ στο Αλτσχάιμερ» με σημαντικό μήνυμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Μάϊου 2023 από τις 16.00 έως τις 18.00 στον εξωτερικό χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου με θέμα την πρόληψη του φαινομένου Αλτσχάιμερ μέσα από το σκάκι. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ Πα.Γ.Ν.Η Νεφέλη υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου με βασικό δρώμενο τον αγώνα  «σιμουλτανέ» του σκακιστή και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου κ. Χάρη Μαμουλάκη. ο οποίος αντιμετώπισε ταυτόχρονα σε 10 σκακιέρες 10 ισχυρές σκακίστριες και σκακιστές του Ηρακλείου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε πως η εκδήλωση έχει ένα ιδιαίτερο σημειολογικό χαρακτήρα και αναδεικνύει τη σπουδαία προσπάθεια για την ανάσχεση και πρόληψη της νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων του συλλόγου «Νεφέλη» και της Novelty. Την εκδήλωσε χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου η αντιδήμαρχος κα Ρένα Παπαδάκη τονίζοντας τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων καθώς και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου σε πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση ενώ παράλληλα τόνισε τη διαρκή συνεργασία του Δήμου με το σύλλογο Νεφέλη και τη σπουδαιότητα του έργου του.

Η πρόεδρος του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ Πα.Γ.Ν.Η Νεφέλη κα Μπάστα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που συντελείται για την αντιμετώπιση του φαινομένου και τα ποικίλα οφέλη της ενασχόλησης με το σκάκι μεταξύ των οποίων η βελτίωση της μνήμης ενώ πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις του συλλόγου με αφορμή την εκδήλωση. Αντιστοίχως ο κ. Κλώκας εκ μέρους της Novelty εξύμνησε το «βασιλιά των πνευματικών αθλημάτων», το σκάκι, για τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες και παρουσίασε τους 10 αντιπάλους του Χάρη Μαμουλάκη στον αγώνα που ακολούθησε μεταξύ των οποίων το ζωντανό παράδειγμα του 76χρονου Γιάννη Μαρή ο οποίος συνεχίζει να είναι επί δεκαετίες μέσα στους κορυφαίους σκακιστές του νησιού με πλήθος διακρίσεων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Χάρης Μαμουλάκης αντιμετώπισε και την πρωταθλήτρια Ελλάδας 2023 κάτω των 20 ετών Ασημένια Τσαπάκη, τους ισχυρούς εφήβους Άγγελο Διαμαντή και Χαράλαμπο Φαρσάρη, την πρωταθλήτρια Ελλάδας με την ιστορική ομάδα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. την αρχιτέκτονα Ελίνα Μαμουλάκη, την προπονήτρια σκακιού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βάσω Νικολαϊδου, τον ισχυρό σκακιστή και δικηγόρο Νικόλα Φαρσάρη καθώς και το Δημήτρη και Μάνο Ξημέρη και την Αλίκη Κλώκα.

Οι παρτίδες ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας για το Χάρη Μαμουλάκη που για μια ακόμα φορά φανέρωσε τη σκακιστική του δεινότητα. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά το Χάρη Μαμουλάκη που εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ιδιαίτερα βεβαρημένου προγράμματος αποδέχτηκε την πρόσκλησή τους για μια εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των εκατοντάδων περαστικών που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις σκακιστικές μάχες υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκαν.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη για την υποστήριξη της δράσης, το προσωπικό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς επίσης και την εταιρεία ηχητικών Backstage Live Βρουχάκης Σάκης για την προσφορά της στην εκδήλωση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί