Αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο καθηγητής Daniel Pauly

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγορεύει τον Daniel Pauly, Καθηγητή Αλιευτικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, Βανκούβερ, Καναδάς  σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βιολογίας, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη, την Τρίτη 16 Μαΐου 2023  και ώρα 13:00, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:

Ο Καθηγητής Daniel  Pauly έχει υπηρετήσει σε διάφορα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα με τελευταίο το University of British Columbia στο Vancouver, Canada και είναι μια από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες στον χώρο της θαλάσσιας έρευνας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 380 εργασίες, το έργο του έχει  συγκεντρώσει 120.000 αναφορές και ένα h-index 142 στο Google Scholar. Με βάση τα ποσοτικά στοιχεία είναι ο πλέον αναγνωρισμένος επιστήμονας στις κατηγορίες «Θαλάσσια οικοσυστήματα» και «Αλιεία».

Ιδρυτής της FISHBASΕ, της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας και βάσης δεδομένων για τα ψάρια, δημιουργός σημαντικών εργαλείων μαθηματικής μοντελοποίησης για τα υδατικά οικοσυστήματα και πατέρας πολλών σημαντικών θεωρητικών συλλήψεων/εννοιών όπως το “fishing down the food-web” και των “Shifting baselines”, οραματίστηκε και συντόνισε το “Sea Around Us project” και την πρόσφατη «ανακατασκευή» των πραγματικών αλιευμάτων του κόσμου από το 1950. 

Το έργο του που εκτείνεται σε μεγάλες χρονικές και χωρικές κλίμακες, και είναι πολύμορφο και καινοτόμο, έχει επηρεάσει την επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο καθώς και τις πολιτικές διαχείρισης των θαλάσσιων βιολογικών πόρων.
                                         

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ 16 ΜΑΪΟΥ 2023  Καθηγητή Αλιευτικής Βιολογίας του Πανεπιστηµίου της Βρετανικής  Κολοµβίας, Βανκούβερ Καναδάς

Ο καθηγητής Daniel Pauly έχει υπηρετήσει σε διάφορα πανεπιστηµιακά 

και ερευνητικά ιδρύµατα µε τελευταίο το University of British Columbia  

στο Vancouver, Canada και είναι µια από τις πλέον προβεβληµένες  

προσωπικότητες στον χώρο της θαλάσσιας έρευνας. Έχει δηµοσιεύσει  

περισσότερες από 380 εργασίες, το έργο του έχει συγκεντρώσει  

120.000 αναφορές και ένα h-index 142 στο Google Scholar. Με βάση τα  

ποσοτικά στοιχεία είναι ο πλέον αναγνωρισµένος επιστήµονας στις  

κατηγορίες «Θαλάσσια οικοσυστήµατα» και «Αλιεία». 

Ιδρυτής της FISHBASΕ, της µεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας και βάσης δεδοµένων για τα  ψάρια, δηµιουργός σηµαντικών εργαλείων µαθηµατικής µοντελοποίησης για τα υδατικά οικοσυστήµατα  και πατέρας πολλών σηµαντικών θεωρητικών συλλήψεων/εννοιών όπως το “fishing

down the  food-web” και των “Shifting baselines”, οραµατίστηκε και συντόνισε το “Sea Around Us project” και την  πρόσφατη «ανακατασκευή» των πραγµατικών αλιευµάτων του κόσµου από το 1950. 

Το έργο του που εκτείνεται σε µεγάλες χρονικές και χωρικές κλίµακες, και είναι πολύµορφο και  καινοτόµο, έχει επηρεάσει την επιστηµονική κοινότητα σε όλο τον κόσµο καθώς και τις πολιτικές  διαχείρισης των θαλάσσιων βιολογικών πόρων. 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  

Έναρξη τελετής 

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστηµίου Κρήτης 

Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη 

Χαιρετισµός από τον Κοσµήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστηµών  του Πανεπιστηµίου Κρήτης Καθηγητή Εµµανουήλ Στρατάκη 

Χαιρετισµός από τον Πρόεδρο του Τµήµατος Βιολογίας Καθηγητή Κρίτωνα Καλαντίδη 

Παρουσίαση του τιµώµενου από τον Καθηγητή Θαλάσσιας Οικολογίας του Τµήµατος  Βιολογίας κ. Ιωάννη Καρακάση 

Ανάγνωση των κειµένων του Ψηφίσµατος του Τµήµατος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώµατος από τον Πρόεδρο του Τµήµατος Βιολογίας  Καθηγητή Κρίτωνα Καλαντίδη 

Περιένδυση του τιµώµενου µε την τήβεννο και το επιτηβέννιο και επίδοση των  τίτλων και του µεταλλίου του Πανεπιστηµίου Κρήτης από τον Πρύτανη του Ιδρύµατος 

Aντιφώνηση και οµιλία από τον τιµώµενο Καθηγητή Daniel Pauly, µε θέµα:  “Some key papers and ideas from a 50 year career in marine biology and fisheries (1973 to 2023)” (η οµιλία θα πραγµατοποιθεί στην αγγλική γλώσσα) 

Λήξη τελετής 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί