Κατερίνα Τσουκαλά: Δυναμικό ξεκίνημα από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο

Για την Κατερίνα Τσουκαλά, την τελευταία ανακοινωθείσα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ηράκλειο, ελάχιστα έχουν γραφτεί πέρα από την δράση της σε περιβαλλοντικά κινήματα στην Κρήτη και την αξιοπρεπέστατη παρουσία της στις βουλευτικές του 2019 ως υποψήφια του Μέρα25. 

Δείτε επίσης:

 Η κα Τσουκαλά είχε έρθει τότε τρίτη στο ψηφοδέλτιο με μόλις 160 ψήφους διαφορά από τον βουλευτή.  Άτομο χαμηλών τόνων, η κα Τσουκαλά δεν μίλησε ποτέ για τους λόγους που αποχώρησε από το Μέρα25 αμέσως μετά τις εκλογές, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε έντονη διαμάχη και αντιδράσεις από την ίδια για τη μονομερή στήριξη και προβολή του κόμματος στο πρόσωπο του Γιώργου Λογιάδη και νυν βουλευτή.

Η δημόσια τοποθέτηση της με ευπρέπεια και επιχειρήματα κατά γνωστού δημοσιογράφου για την ρατσιστική ανάρτηση του εναντίον Ρομά με φωτογραφίες που κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει μεγάλη αίσθηση στο Ηράκλειο πριν από λίγα χρόνια. 

Το σίγουρο είναι ότι η κα Τσουκαλά αποστόμωσε την ανθυποψήφια της κα Μηλάκη, στην εκπομπή της Αγγέλας Δουλγεράκη στο ράδιο 9,84, όχι μόνο  με το εύρος των γνώσεων της και τις τεκμηριωμένες της απόψεις πάνω σε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και με την κατάρριψη του κυβερνητικού αφηγήματος στο μεταναστευτικό το οποίο προσπάθησε μάταια να απαγγείλει η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με απόψεις των δύο υποψηφίων για τον πρωτογενή τομέα όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην έλλειψη κρατικής παρέμβασης για την αναμπέλωση και προετοιμασίας για την κλιματική κρίση στο νομό Ηρακλείου καθώς και στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας σταφίδας, ενός προϊόντος με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για τους αγρότες στο νομό Ηρακλείου. Δεν παρέλειψε δε, να τονίσει πως οι ξενοφοβικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευθύνονται για το τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης.

 Οι δυο ανθυποψήφιες μάλιστα συναίνεσαν στο να συζητήσουν περαιτέρω την προβληματική της διαχείρισης του αγροτικού προϊόντος από διάφορες αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, δίνοντας μαθήματα ήθους και ανεβάζοντας κατά πολύ το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης που έχουμε συνηθίσει για τα δεδομένα Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Τσουκαλά ζητώντας μια υποσημείωση αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού έκανε τη μεγάλη ανατροπή, και κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα της κας Μηλάκη αναφορικά με το μεταναστευτικό, εξήγησε στην ανθυποψήφια της με παρρησία ότι για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση η διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά η κρίση της πανδημίας. Όπως είπε και η ίδια στην διεθνή βιβλιογραφία είναι τεκμηριωμένο ότι οι μεταναστευτικές ροές παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 90% λόγω COVID και κατέκρινε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος την πολιτική επαναπροωθήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στα επιχειρήματα της κας Μηλάκη για «ανάπτυξη» και για ξένες επενδύσεις κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη η κα Τσουκαλά ανταπάντησε ότι στην οικονομική δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς αύξηση ΑΕΠ και ότι κανένας σοβαρός ξένος επενδυτής δεν θα διακινδύνευε να επενδύσει σε μια χώρα που έβαλε σε τροχιά σύγκρουσης μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Η Κατερίνα Τσουκαλά, όπως μπορούμε να δούμε στο βιογραφικό της, είναι διεθνολόγος-αμυντικός αναλυτής, με μεταπτυχιακά στην Επιχειρηματική Οικονομική και Διαχείριση Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων από το Εθνικό, Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί