Σε debate καλεί Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη το Mega – Π. Τσαπανίδου: «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση»

Πρόταση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα για μεταξύ τους debate έστειλε το MEGA ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα του MEGA, «θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου ανακοίνωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με χαρά αποδέχεται την πρόσκληση του καναλιού. «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών» σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολουθεί η πρόσκληση για debate που έστειλε ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Σταμάτης Μαλέλης.

«Κύριοι,

το MEGA, το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτό διάλογο – ντιμπέιτ στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας.

Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

Επιστολή του Mega

Για άλλη μια φορά αρνείται ο Κ. Μητσοτάκης

Αρνητική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για debate μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο το βάζει για άλλη μία φορά στα πόδια, καθώς φοβάται την σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά δια του Άκη Σκέρτσου εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε: Για άλλη μια φορά αρνήθηκε να πάει σε debate με τον Αλ. Τσίπρα ο Κ. Μητσοτάκης – Απέρριψε το κάλεσμα του Mega

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εμφανή πανικό είδε «αυτοπρόσκληση» του ΣΥΡΙΖΑ και όχι αίτημα του MEGA, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για «δυσανεξία» στους θεσμούς.

Η απάντηση του Άκη Σκέρτσου:

«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί