Όταν… ανακουφίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Βαθιές ανάσες πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν θα συναντηθεί σε τηλεμαχία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα σε χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στο Αγρίνιο δήλωσε ότι είχε κουραστεί εδώ και εβδομάδες να ακούει αυτή τη συζήτηση για το debate.

Δείτε:

Μόνο ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αποφάσισε η διακομματική επιτροπή

Για να ξεφύγει από το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένος από την άρνηση του να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, περιχαρής είπε ότι σήμερα συμφωνήθηκε το debate, όπως ο ίδιος είχε πει από την πρώτη στιγμή.

«Για πάμε όλοι μαζί, λοιπόν, να συζητήσουμε για αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε, αλλά να πέσουν και οι μάσκες. Γιατί στο debate θα είμαστε όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως πρέπει να είναι σε μια δημοκρατία».

Καμία αναφορά ωστόσο στους λόγους που δεν θέλει να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είθισται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συμφωνία για τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργο Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι ερωτήσεις θα είναι με βάση πέντε θεματικές ενότητες:

1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,

2. Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό κράτος

5. Περιβάλλον – Ενέργεια

Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθετηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί