Για την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ τα συνθήματα των εργαζομένων αποτελούν προσβολή προς τον ασθενή κι όχι η διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, απαντώντας στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, με αφορμή τα όρια που θέλει να βάλει στις κινητοποιήσεις ώστε… να μην ενοχλούνται οι ασθενείς, λες και το πρόβλημα των ασθενών είναι οι κινητοποιήσεις και όχι η κατάρρευση του ΕΣΥ, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού, η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης διαλύσει το δημόσιο σύστημα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία…

Δείτε: ΠΑΓΝΗ: Νέα επίδειξη αυταρχισμού της διοίκησης των “αρίστων” – Επιχειρεί φραγμούς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης:

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του προεδρείου του Σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, σχετικά με την πρόσκληση που τους απευθύναμε μετά από ομόφωνη απόφαση μας σε συζήτηση, σχετικά με τον τρόπο των κινητοποιήσεων εντός του νοσοκομείου, ώστε «να διαφυλάσσεται η ηρεμία και η ασφάλεια των ασθενών» όπως αναφέρουμε. 

Η πρόσκληση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κινητοποίηση που διοργανώθηκε εντός του νοσοκομείου, σε χώρο γειτονικό του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, σε ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου μας, με εκφώνηση συνθημάτων από ντουντούκα και συνάμα εκφώνηση συνθημάτων του τύπου «φονιάδες», «δολοφόνοι» κ.α.

Αγνοεί δε ηθελημένα, το Σωματείο εργαζομένων, ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ και με την ψήφο του δημοκρατικά εκλεγμένου εκπροσώπου των ιατρών καθώς και του εκπροσώπου όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου που πραγματικά εκπροσωπούν τους μαχόμενους υγειονομικούς που στήριξαν το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας !!

Η εκφώνηση τέτοιων συνθημάτων δεν τιμούν ούτε το νοσοκομείο μας ούτε την Δημόσια υγεία που ευαγγελιζόμαστε και πιστεύουμε!! Αποτελεί δε προσβολή και προς τον ασθενή που προσέρχεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας να ακούει συνθήματα του τύπου «φονιάδες» «δολοφόνοι» .

Αναρωτιόμαστε ποια είναι πραγματικά η «αυταρχική, τρομοκρατική και η πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας»   όταν βεβαίως τέτοια συνθήματα και συμπεριφορές δεν κάνουν ελκυστική την δημόσια υγεία για τον Έλληνα ασθενή, αλλά αντιθέτως εξυπηρετούν τον εξευτελισμό της.

Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια του ασθενούς, την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και θα προασπίσουμε την δημόσια αποστολή του.

Η πρόσκληση μας παραμένει ανοιχτή για το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για μια ειλικρινή συζήτηση,

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί