ΠΑΓΝΗ: Νέα επίδειξη αυταρχισμού της διοίκησης των “αρίστων” – Επιχειρεί φραγμούς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Απίστευτα πράγματα στο ΠΑΓΝΗ με τη διοίκηση των “αρίστων”! Μετά την επίδειξη αυταρχισμού με τόσα και τόσο σοβαρά περιστατικά, όπως είναι η αποστολή γιατρών στα σπίτια άλλων γιατρών που ασθένησαν με covid για…. να διαπιστωθεί αν λένε αλήθεια, το κλείδωμα εισόδων και εξόδων, τον περιορισμό της χρήσης… θέρμανσης στις κλινικές, την (ιδιωτική) αστυνομοκρατία μέσα στο νοσοκομείο και τόσα άλλα (μην ξεχνάμε και τη βιομηχανία μηνύσεων με την οποία βαρύνεται προσωπικά ο διοικητής), τώρα βρήκαν καινούργια έκφραση αυταρχισμού, καλώντας το σωματείο σε συζήτηση για να τεθούν τα όρια των κινητοποιήσεων ώστε… να μην ενοχλούνται οι ασθενείς! Λες και το πρόβλημα των ασθενών είναι οι κινητοποιήσεις και όχι η κατάρρευση του ΕΣΥ, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού, η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης διαλύσει το δημόσιο σύστημα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία…

Διαβάστε τη σχετική καταγγελία του σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΑΓΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

H Διοίκηση του σωματείου μας έλαβε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου μια ομόφωνη απόφαση στις 6/4 που καλεί το προεδρείο του Σωματείου σε συζήτηση σχετικά με τον τρόπο κινητοποιήσεων μας ώστε «να διαφυλάσσεται η ηρεμία και η ασφάλεια των ασθενών» όπως αναφέρεται. Η πρόσκληση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγε μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών και λίγες μέρες μετά την αγωνιστική υποδοχή –παρέμβαση που οργάνωσε το σωματείο μας στην φιέστα που έστησαν διοίκηση και 7η ΥΠΕ μαζί με το υπουργείο υγείας στο νοσοκομείο μας. 

Η διοίκηση του νοσοκομείου, που αρνείται να συναντηθεί με το σωματείο εδώ και έναν χρόνο, ώστε να δώσει απάντηση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, έχει χρόνο και διάθεση να “τραβήξει το αυτί” στο σωματείο μας που διεκδικεί πραγματικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζομένων. 

Εμείς οι μαχόμενοι υγειονομικοί που και στα χρόνια της πανδημίας υπηρετήσαμε και συνεχίζουμε να υπηρετούμε τους ασθενείς και διεκδικούμε τη βελτίωση των παροχών υγείας και των συνθηκών εργασίας δεν δεχόμαστε μαθήματα για τον τρόπο που θα διεκδικούμε, πόσο μάλλον από εκείνους που συστηματικά βρίσκονται απέναντι στους ασθενείς! Είναι χαρακτηριστικό ότι με διαφορά λίγων ημερών παρακολουθούμε τις δηλώσεις του υπουργού υγείας για μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Σε αυτά τα νοσοκομεία-επιχειρήσεις που θέλουν να φτιάξουν, στα νοσοκομεία των μάνατζερ και του «κόστους -οφέλους», δεν χωράνε εργαζόμενοι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, δεν χωράει ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση. 

Σε αυτό εναρμονίζεται και η στάση της διοίκησης, που δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Εξάλλου από την έναρξη της πανδημίας έχουν ξεκινήσει περιστατικά αυταρχισμού από πλευράς της, με απαξιωτικές συμπεριφορές έως και προσβλητικές από τον Διοικητή και τον αναπληρωτή Διοικητή σε υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενους, με την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους αναισθησιολόγους, με την προειδοποίηση ότι παρανόμως προχωρήσαμε σε στάση εργασίας με την άφιξη του πρωθυπουργού αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, με την κατασυκοφάντηση και την ποινικοποίηση επί της ουσίας της συνδικαλιστικής δράσης. 

Η ασφάλεια των ασθενών δεν απειλείται από τους αγώνες μας για ένα πραγματικά δημόσιο νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. Η ασφάλεια των ασθενών απειλείται από συγκεκριμένες επιλογές, που έχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα. 

Έχουμε αναδείξει με επανειλημμένες ανακοινώσεις, δελτία τύπου και κινητοποιήσεις ότι: 

  • Νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις, η ψυχιατρική κλινική υπερχειλίζει από ράντζα σε καθημερινή βάση, η Παιδοψυχιατρική κλινική είναι μια ανάσα πριν το κλείσιμο, η Παιδοαιματολογική κλινική νοσηλεύει παιδιά με νεοπλασίες πάνω από τη δύναμή της.
  • Αφήνεται στο σκοτάδι το νοσοκομείο για λόγους οικονομίας και μπαίνει λουκέτο σε όλες τις εισόδους, ακόμα και της πυρασφάλειας.
  • Το νοσοκομείο είναι χωρίς βασικά υλικά.
  • Οφείλονται χιλιάδες μέρες άδειας και ρεπό στο προσωπικό 

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι το σωματείο δεν θα γίνει χειροκροτητής αυτής πολιτικής, θα γκρεμίζει την ψεύτικη εικόνας του τέλειου νοσοκομείου αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα, όπως την ζουν εργαζόμενοι και ασθενείς κάθε μέρα.

Ενημερώνουμε το διοικητικό συμβούλιο ότι δεν πρόκειται να ζητάμε την άδεια για το πως θα διαδηλώνουμε και με ποια αιτήματα.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και αποφασιστικά στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και όχι μόνο! 

Το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΠΑΓΝΗ: Νέα επίδειξη αυταρχισμού της διοίκησης των “αρίστων” – Επιχειρεί φραγμούς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων!”

  1. Ερηνη

    Αλήθεια σε ένα σεισμό ή σε μια πυρκαγιά ποιος θα έχει την ευθύνη όταν οι οι πόρτες διαφυγής είναι δα καταδικοι με λουκέτα κι αλυσίδες;;;; ξέρω γω 2023 έχουμε ή1923;
    Υπάρχουν συστήματα αλλά…..
    Ή να αναφερθώ στο κλείσιμο ραντεβού; κι πρωινά κι απογευματινά. Το απόλυτο μπαχαλο. Υπό διάλυση κι αυτό όπως όλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί