Δράσεις ενημέρωσης και αυτοψίας της Περιφέρειας Κρήτης στα έργα του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλλι

Επί τόπου δράσεις ενημέρωσης και αυτοψίας στην περιοχή μελέτης των έργων του νέου αεροδρομίου, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της δ/νσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο εξέτασης της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλλι και τις οδικές του συνδέσεις με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και την οδό Ηρακλείου – Βιάννου, λόγω της επικαιροποίησης του τελικού σχεδιασμού του έργου».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αυτοψία σε θέσεις της χάραξης της οδικής σύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ και επίσκεψη στον χώρο του νέου αεροδρομίου. Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του εργοταξίου, όπου εκπρόσωπος της μελετήτριας εταιρείας της περιβαλλοντικής μελέτης παρουσίασε τις βασικές αλλαγές του επικαιροποιημένου τελικού σχεδιασμού του έργου. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, ερωτήσεις και διευκρινίσεις επί της μελέτης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός δ/ντης Αθανάσιος Βούρδας και εκπρόσωποι της Heraklion International Airport, καθώς επίσης ο συντονιστής κατασκευών Γιάννης Σμαραγδάκης και πλήθος στελεχών της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Στόχος των δράσεων ήταν η ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων, των στελεχών της Περιφέρειας, των δημοτικών αρχών και των αρμόδιων φορέων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του τελικού σχεδιασμού του έργου, στο πλαίσιο εξέτασης του θέματος σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στις δράσεις παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΠΕ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Αραβιάκης, Γιάννης Δρακάκης και στελέχη του δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καλαϊτζάκης και στελέχη του δήμου Χερσονήσου, ο προϊστάμενος τμήματος περιβαλλοντικού και χωρικού σχεδιασμού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Δημήτρης Δασενάκης και το στέλεχος Χαρίτος Μακρυγιάννης, ο πρόεδρος Γιώργος Ταβερναράκης και εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΑΚ, και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στο σύνολο των δράσεων συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης μεταφορών και επικοινωνιών Σταύρος Τζεδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Καμπουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωργία Μηλάκη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΕ Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης και Γιώργος Αλεξάκης.

Επίσης συμμετείχαν ο γενικός δ/ντης βιώσιμης ανάπτυξης Μαρίνος Κριτσωτάκης, η δ/ντρια περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, τα στελέχη Χρυσούλα Αβραμάκη και Μαρία Στεφανάκη, και η ειδική σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί