Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2023 μπήκαμε από χθες, Σάββατο 22 Απριλίου, μετά την προκήρυξή τους από τον πρωθυπουργό και τη θυροκόλληση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Σημειώνεται ότι φέτος, οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, πράγμα που σημαίνει ότι καταργείται το μπόνους τον επιπλέον 50 εδρών που δίνονταν στο πρώτο κόμμα. Έτσι, οι κοινοβουλευτικές έδρες θα υπολογιστούν αναλογικά με το ποσοστό του κάθε κόμματος, τα οποία πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 3% επί των έγκυρων ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση.

Πού ψηφίζω

Για να μάθετε το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσετε, πρέπει να μπείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, πατώντας εδώ.

Μπαίνοντας, συμπληρώνετε τα στοιχεία που ζητούντα, το επώνυμό σας και τα δύο πρώτα γράμματα από το όνομά σας, το όνομα του πατέρα και το όνομα της μητέρας σας, καθώς και το έτος γέννησης και σας βγάζει τα αποτελέσματα σχετικά με το εκλογικό κέντρο στο οποίο καλείστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.


Πόσους σταυρούς βάζουμε

Στους πίνακες που ακολουθούν, εμφανίζονται οι σταυροί προτίμησης που βάζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι σε κάθε εκλογική περιφέρεια:

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί