Οι… “Συριζαίοι” δημοσιογράφοι της Bild διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Αντιγράφετε τον Τραμπ;»

Νέος διασυρμός για τον Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να απαντά με αμηχανία σε ερώτηση του δημοσιογράφου της γερμανικής εφημερίδας Bild, σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο.

Ειδικότερα ο Paul Ronzheimer έθεσε την εξής ερώτηση στον Μητσοτάκη: «Κύριε Πρωθυπουργέ, βρίσκεστε σε προεκλογικό αγώνα και θυμάμαι ότι το 2016 υπήρχε ένας πολιτικός που στο τέλος κέρδισε τις εκλογές και ο οποίος έκανε εκστρατεία για ένα τείχος κατά των προσφύγων. Τώρα γίνεται μια συζήτηση για ένα τείχος στα σύνορα με την Τουρκία. Αντιγράφετε λίγο τον Ντόναλντ Τραμπ;».

Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να απαντήσει με ένα άστοχο σχόλιο για τα τάχα μου «πυκνά, ξανθά μαλλιά» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τον ίδιο να προσθέτει ότι από την αρχή της διακυβέρνησής του επέβαλαν μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω πυκνά ξανθά μαλλιά, επομένως, πιστεύω ότι η σύγκριση δεν είναι πολύ εύστοχη. Αυτό, όμως, που κάναμε από την αρχή, όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση, ήταν να επιβάλουμε μια αυστηρή αλλά νομίζω δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Να σας θυμίσω ότι έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας βρεθήκαμε ουσιαστικά αντιμέτωποι με μια οργανωμένη εισβολή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, δηλαδή σε ευρωπαϊκό έδαφος» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια επιχείρησε μάταια να υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για τοίχος, αλλά για ένα «προστατευτικό εμπόδιο», όπως είχε το θράσος να το χαρακτηρίσει. 

«Δεν θα το αποκαλούσα τείχος, ένα προστατευτικό εμπόδιο, ένας φράχτης. Είναι ένα μέρος, όχι η μόνη λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά σίγουρα είναι μια συνιστώσα που μειώνει σημαντικά την παράνομη μετανάστευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν η Bild σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε πρόσφατα τη χρηματοδότηση του τείχους, σημειώνοντας ότι ήταν μια πρωτοβουλία τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων στην ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη φορά δεν κατέφυγε στη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του Δημήτρη Παπαδημούλη και υποστήριξε ότι «υπάρχει μια γενική σύγχυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το τι ακριβώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τεχνολογικά εργαλεία που πλαισιώνουν το τείχος, δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το ίδιο το τείχος. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η Ευρώπη, έχω πει δημοσίως ότι θα χτίσουμε τον δικό μας φράχτη, ακόμη και αν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί