ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Πρόγραμμα 50 ημερών υπέρ της κοινωνίας – Τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές

Στο φουλ μπαίνουν οι μηχανές στην Κουμουνδούρου ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου. Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβάζει ταχύτητα στην «πορεία προς τον λαό», επιμένοντας στην προγραμματική αντιπαράθεση, παρά τους αντιπερισπασμούς της κυβέρνησης.

Το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών – μείωση τιμών – ρύθμιση χρεών – αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος», με τα τρία πρώτα να απαντούν στα μεγαλύτερα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, οι προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Αυτή είναι η νέα «κοινωνική συμμαχία», στην οποία θα «στηριχθεί η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση».

Ποιο είναι το πρόγραμμα των 50 ημερών

Έτσι, στα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας επικεντρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα των 50 πρώτων ημερών της προοδευτικής κυβέρνησης, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στην επόμενη Βουλή τα πρώτα μέτρα που θα φέρει η προοδευτική κυβέρνηση προς ψήφιση θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, με την εφαρμογή ενός υπερμειωμένου συντελεστή 6%, καθώς και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με βάση τα κατώτερα επιτρεπτά όρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, θα υπάρξει άμεση παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, με πλαφόν στις τιμές, καθώς και η υλοποίηση ενός γενναίου σχεδίου φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων.

Άμεσα θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. 

Επίσης, η πρώτη παρέμβαση της προοδευτικής κυβέρνησης αφορά στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έως ότου εφαρμοστεί εντός τριμήνου το συνολικό σχέδιο που παρουσίασε προ ημερών για τη ρύθμιση οφειλών ο Αλ. Τσίπρας. 

Θα προβλεφθεί, ακόμη, η άμεση δυνατότητα ρύθμισης χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, ενώ θα προβλέπεται η δυνατότητα 120 δόσεων για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Στο ίδιο πλαίσιο, θα προβλεφθεί και η δυνατότητα ένταξης στο «σχήμα» όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μείγμα πολιτικής που αυξάνει εισοδήματα και μειώνει τιμές και έμμεσους φόρους.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους. Μεταξύ άλλων, το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι που έχει εξαγγείλει ήδη ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ και στήριξη της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται δε ένας νέος εργασιακός «χάρτης», με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Βρούτση-Χατζηδάκη. 

Τέλος, προβλέπεται η στήριξη των συνταξιούχων με τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης και την απόδοση των αναδρομικών. Κρίσιμος κρίκος στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη διακυβέρνηση της χώρας και την υλοποίηση του προοδευτικού προγράμματός του είναι ένας δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Τα ψηφοδέλτια νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοινώθηκαν την Κυριακή τα ονόματα που θα βρίσκονται τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα ψηφοδέλτια αποτελούνται κατά 50% από γυναίκες, και όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου, τα χαρακτηριστικά στο σύνολο των προσώπων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια «επισφραγίζουν την ανανέωση και την αμφίπλευρη διεύρυνση».

Σημειώνεται ότι εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε εαυτόν η Ειρήνη Αγαθοπούλου, εν ενεργεία βουλευτής του Κιλκίς, διαφωνώντας με τη συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια με εκείνην, συγκεκριμένου υποψηφίου.

Αναλυτικά τα ονόματα:

Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το «χρίσμα» για 6 κεντρικούς δήμους της χώρας, έδωσε τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοινώνοντας τη στήριξή του στους έξι πρώτους υποψήφιους δημάρχους. Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, πρόκειται για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά (Δήμος Αθηναίων), τον Γιώργο Γαβρίλη (Δήμος Πειραιά), τον Βασίλη Αϊβαλή (Δήμος Πατρέων), τον Ανδρέα Παχατουρίδη (Δήμος Περιστερίου), τον Απόστολο Καλογιάννη (Δήμος Λαρισαίων) και τον Δημήτρη Τραπεζιώτη (Δήμος Αγρινίου).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί