Η άνοδος των «Αρίστων» στο Λασίθι 

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Λασιθίου – ΣΥΝ.Ε.Κ.  σχετικά με  τις πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία αυτής της πολύπαθης χώρας, διακήρυξε την  «αριστεία» και ότι θα αναθέσει «οφίτσια» σε «άριστους» για να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα. Βέβαια, στην πορεία ο ελληνικός λαός συνειδητοποίησε πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται η ηγεσία  και τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης το νόημα αυτής της αριστείας…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής αυτής  της γαλάζιας  εκδοχής της αριστείας υπήρξε με ιδιαίτερο, για να μην πει  κάποιος και ξεδιάντροπο τρόπο, η διαδικασία κρίσης των υποψήφιων Διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Από  πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κάποιος …

Να αναφερθούμε στη σύνθεση του Συμβουλίου Επιλογής; Επειδή γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας (μικρή κοινωνία γάρ), κάποιοι  από τους υποψήφιους αντέδρασαν με ένα ειρωνικό μειδίαμα και στις μεταξύ τους συζητήσεις εξέφραζαν την απορία τους, την ανασφάλειά τους  και την οργή τους! Κακώς βέβαια, γιατί έπρεπε να το περιμένουν! 

Χρόνια στο κουρμπέτι….

 Στην Επιτροπή Αξιολόγησης  συμμετείχαν πρόσωπα οικεία με κάποιους από τους υποψήφιους Διευθυντές (κολλητοί/ες), ενώ παράλληλα κάποιοι/ες από την Επιτροπή  θα βαθμολογούσαν συναδέλφους  από τον ίδιο(!) Σύλλογο .  Άριστο και πολύ ηθικό…

 Μετά την ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα των υποψήφιων διευθυντών πήραν φωτιά τα κομπιουτεράκια κάνοντας προσθαφαιρέσεις, για να υπολογίσουν με ακρίβεια τις πολυπόθητες μονάδες που χρειάζονταν οι «άριστοι» τους, για να τους βολέψουν και ταυτόχρονα  για να εξοβελίσουν όλες τις πιθανές «απειλές»! Και βολεύτηκαν μια χαρά και εξαφάνισαν τις «απειλές»… Όλοι οι υποψήφιοι της Δ.Α.Κ.Ε που συμμετείχαν στη διαδικασία της κρίσης, ναι, καλά μαντέψατε, βαθμολογήθηκαν με άριστα ή σχεδόν με άριστα!! Vicimus!!  

Γιατί να αγοράζεις βιβλία και  να ξενυχτάς ψάχνοντας με ευσυνειδησία  για νόμους ; Γιατί  να ενημερώνεσαι για παιδαγωγικές θεωρίες, εφόσον το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο; 

Δεν πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη σε κανέναν άλλο νομό. Η δική μας  Επιτροπή  πραγματικά κτύπησε «φλέβα Αρίστων», μέσα στη Δ.Α.Κ.Ε παρακαλώ!!! Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου!!

Είναι ανήθικο, ανέντιμο και άκρως απογοητευτικό για ανθρώπους που  θεωρούνται μορφωμένοι και αποκαλούνται παιδαγωγοί να υιοθετούν τέτοιους είδους πρακτικές και συμπεριφορές κανιβαλισμού για μία θέση στην εξουσία.

Πώς μπορούν κάποιοι να μιλάνε για ηθικές αξίες  στους μαθητές τους; Πώς μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός και  Ηγέτης να ενεργεί μόνο για το συμφέρον των φίλων του και όχι  για το καλό των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας; Ποιο εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής Ηγεσίας προτείνει κάτι τέτοιο; 

Εννοείται ότι δεν υπολογίζουν τη γνώμη των εκπαιδευτικών και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την «ετσιθελική» ανακήρυξη των Πειραματικών Σχολείων στην Ιεράπετρα.. 

« Φροντιστήριο Δ.Α.Κ.Ε» σίγουρη επιτυχία!! Θα μπορούσαν κάλλιστα αυτήν την τεχνογνωσία να τη χαρίσουν στα «μεγάλα μυαλά» της παράταξης τους,  που μας χαρίζουν άφθονο γέλιο από την αρχή της θητείας τους  επιλέγοντας όχι «Αρίστους» αλλά «Αχρήστους»……. 

Παραμονές των εκλογών είναι πλέον κατανοητό και στον πιο δύσπιστο ότι διαχρονικός στόχος  αυτής της  παράταξης είναι η  ολοκληρωτική άλωση του κράτους και η λεηλάτησή του από τα γαλάζια τρωκτικά… Δεκαετίες  το ίδιο μοτίβο και σχέδιο. Επικαλούνται  τις δημοκρατικές διαδικασίες, ενεργούν συγκαλυμμένα με δημοκρατικό τρόπο, τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους παντού και επιβάλλονται  δια του φόβου και της αιωρούμενης απειλής! 

 Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ…  Ως εδώ! Αυτός ο ζόφος δεν αντέχεται….. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί