Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία» παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, την υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως τις καταγγελίες περί ιδιωτικοποίησης του νερού.

«Το μεγάλο στοίχημα των εκλογών είναι σαφές: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

«Η πρώτη φορά από το 1993 που θα αναμετρηθούν οι πρωθυπουργοί δύο διαδοχικών αλλά και τόσο διαφορετικών θητειών», πρόσθεσε. Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα αρνηθεί αστοχίες και λάθη που όμως δεν αναιρούν τη συνολική εικόνα. «Ο πρώτος που λέω ότι έχουν να γίνουν ακόμη πολλά. Στην Οικονομία, στην Υγεία, στο Κράτος. Και εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας. Αλλά την κριτική για το Μεταναστευτικό την επιστρέφω στην πηγή της. Γιατί εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι οι μετανάστες μπορεί να μπαίνουν, να λιάζονται και μετά… να χάνονται. Το αντίθετο», σημείωσε.

«Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», συμπλήρωσε αλλά και ότι «εξαρχής στην Ελλάδα η πολιτεία ύψωσε αναχώματα».
«Υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτήν θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη κρίσιμη μέρα. Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες και ποιόν θέλουν για πρωθυπουργό. Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Ποιος θα μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις. Ποιος θα φροντίσει για την εθνική ανάπτυξη, αλλά και για την κοινωνική ευημερία. Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Από το αμερικανικό Κογκρέσο μέχρι τις Βρυξέλλες και τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Αυτές είναι οι κρίσιμες επιλογές. Ήταν και παραμένει ακράδαντη πεποίθησή μου ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να τις υλοποιεί αποτελεσματικά», ανέφερε στη συνέχεια της συνέντευξης.
Υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης

«Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισε πως «όσοι μιλούν για συνεργασία, μάλλον εννοούν ακυβερνησία ή και παραλυσία». Για το ποιες είναι οι προτεραιότητες νέας τετραετίας, ανέφερε ότι «είναι 3+1. Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία. Τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος. Και τέλος μία οριζόντια πολιτική για τους νέους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί