Αρχίζει η περίοδος της … «πόζας»!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αρχίζει η περίοδος της … «πόζας»! Οι πολιτευτές πάνε κι έρχονται. Εποχή της εικόνας, όπου η «πόζα» έχει τον πρώτο λόγο και ρόλο! Προφίλ, ανφάς, τηλεκατευθυνόμενα χαμόγελα, μαλλί ν’ ανεμίζει, φόντο χρωματιστό και ηλιόλουστο και βέβαια το «σλόγκαν» πριν τα κεφαλαία αρχικά του κόμματος!

Ποιος νοιάζεται για τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν; Το παρελθόν είναι παρελθόν! Σεισμοί, λιμοί καταποντισμοί μένουν πίσω! «Εμείς κοιτάμε το μέλλον»! Ακόμα κι αν το παρελθόν είναι συντρίμμια, ακόμα κι αν τα «αρχικά» του κόμματος της αφίσας αποδείχτηκαν όλεθρος, ετούτες οι χαμογελαστές και αισιόδοξες φατσούλες θα τα φτιάξουν όλα!

Κοινός τόπος όλων αυτών των προσώπων –εκλεκτών των κομμάτων- το «όραμα»! «Οραματίζονται» μεγαλεία και δόξες σε αντίθεση με τα όνειρα των πολλών που είναι εφιάλτες! Ετούτοι τα ξεπερνούν όλα εύκολα και γρήγορα! Μας καλούν και σε κομματικές συνάξεις, με τον μπουφέ και τα καλούδια για τους χειροκροτητές που θα ενημερωθούν αρμοδίως για τα επικείμενα «οράματα» σε διάφορους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής!

Εκεί θα φωτογραφηθούν γενναιόδωρα για τις ανάγκες των ρεπορτάζ, όπου θα αναλάβει για τα περαιτέρω! Χαμόγελα, κομμώσεις προσεγμένες για τις κυρίες, γραβάτες και χεράκια σταυρωμένα για τους κυρίους, διασταυρωμένες μπουρδολογίες στα πηγαδάκια και πορευόμαστε ακάθεκτοι για τις επικείμενες εκλογές, όπως πάντα «κρίσιμες» μήπως και ανασχεθεί η καλπάζουσα «ευημερία»!

Βαρετά και προβλέψιμα, φαιδρά και γραφικά για πολλούς από εμάς που παρακολουθούμε απλά μια εναλλαγή «εικόνων», ακριβοπληρωμένων κατά τ’ άλλα σε μια ακόμα «ανακύκλωση» προσώπων, αντιλήψεων και πρακτικών που δεν προσφέρουν την παραμικρή υποψία ελπίδας ότι θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας.

Οι μόνοι κερδισμένοι αυτής της περιόδου οι «διαφημιστές» που θα θησαυρίσουν για άλλη μια φορά με τα «φωτοστέφανα» που θα φιλοτεχνήσουν και τις πόζες που θα υποδείξουν στους εκλεκτούς «οραματιστές» πολιτικάντηδες που στρατεύονται πάντα για την «σωτηρία» μας και το καλύτερο «μέλλον» που από την επαύριο των εκλογών μετατρέπεται σ’ ένα ζοφερό και δυσώδες παρελθόν…

Φωτογραφία: NUVOLANEVICATA VIA GETTY IMAGES

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί