Ε.Σ.Υ. κι εμείς

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η ελληνική κοινωνία έχει απολέσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές κατακτήσεις της. Οι «ήττες» της ήταν απανωτές και μεγάλες. Ο κοινωνικός ιστός αποψιλώθηκε από το μνημονιακό «μακελειό», εκατοντάδες χιλιάδες νέων επιστημόνων μετανάστευσαν και επισήμως με στοιχεία της ίδιας της Ε.Ε. φτωχοποιήθηκε σε βαθμό σήμερα να είμαστε ουραγοί της.

Παρά τις «κορώνες» περί «σταθερότητας» και «επενδύσεων» που παραμένουν ως συνθήματα των «ηγετών» που υπό τη συνοδεία αυλητρίδων άδουν περί αναπτύξεως, η οποία είναι στη σφαίρα του φαντασιακού τους, η πραγματικότητα είναι τόσο αμείλικτη που υπερβαίνει τα ρεπορτάζ ηχορυπαντικών κομματικών συνεδρίων που το μόνο που εξυπηρετούν είναι να αφιονίζουν κάποια άφρονα κομματόσκυλα, αδιάφορη εξέλιξη για τους πολλούς πολίτες.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκτυλίσσεται το διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ πλήρους διάλυσης του Ε.Σ.Υ. όπως τουλάχιστον το είχαμε αποδεχτεί δεκαετίες τώρα. Οι νεόκοποι ινστρούχτορες του νεοφιλελευθερισμού προτάσσουν ως κύρια «φιλοσοφία» ότι όλα πρέπει να αναρτώνται σε «τιμοκατάλογο». Οι προθέσεις ήταν εξ αρχής δεδομένες καθότι αντιπροσωπευτικές του ήθους και της κοσμαντίληψής τους.  Το χρήμα, το κέρδος, uber alles, όλα τα υπόλοιπα είναι για τον κοινωνικό Καιάδα.

Δεν θα αργήσει καθόλου ο καιρός που για κάποια νοσηλεία, θα πουλιούνται οικόπεδα, διαμερίσματα, κινητά και ακίνητα. Ο «τιμοκατάλογος» της Υγείας είναι πανάκριβος και ο μέσος Έλληνας δυσκολεύεται ήδη στο super market, όχι να αντιμετωπίσει κόστος κάποιας ασθένειας. Τα νοσοκομεία πλέον μετατρέπονται σε χώρους εκμετάλλευσης ιατρικών υπηρεσιών επί πληρωμή. Επισήμως και μάλιστα διακηρύσσεται η «μεταρρύθμιση» με καμάρι από τους εμπνευστές αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Επειδή όλοι ανεξαιρέτως θα χρειαστούμε σε κάποια φάση της ζωής μας ιατρικές υπηρεσίες και άπαντες και άπασαι θα βιώσουμε ότι τα πάλαι ποτέ νοσοκομεία μετατράπηκαν σε εμπορικά κέντρα, τότε θα συνειδητοποιήσει ο μέσος πολίτης ότι έχασε τη μεγαλύτερη κατάκτησή του. Το διαπραχθέν έγκλημα δεν ξέρω αν επιφέρει την «τιμωρία» στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του, όμως εκείνοι που τιμωρούνται και μάλιστα η τιμωρία αυτή θα πάρει τη μορφή τρομακτικών κοινωνικών αδιεξόδων είναι οι έλληνες πολίτες που για άλλη μια φορά το επίσημο κράτος τους κακοποιεί κι εκείνοι συνεχίζουν να παριστάνουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Για άλλη μια φορά ταιριάζει η Αισώπειος φράση: «των οικιών υμών εμπιπραμένων αυτοί άδετε…» 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί