Τέμπη: Το 2019 απορρίφθηκε αίτημα μετάταξης του σταθμάρχη γιατί είχε κριθεί ακατάλληλος (Έγγραφα)

Ένα έγγραφο που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη κατά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ρουσφέτι της Νέας Δημοκρατίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όταν ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Βασίλης Σαμαράς είχε επιχειρήσει να μεταταχθεί στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης με αίτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 2019, είχε εισπράξει αρνητική απάντηση, καθώς ήταν ακατάλληλος για τη θέση. Όπως φαίνεται στην απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις 23 Ιουνίου 2020, ο 60χρονος όταν ήταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ειδικότητα του επιστάτη γραφείου αποσκευών. «Καθώς η ειδικότητα επιστάτης γραφείου αποσκευών, με την οποία υπηρεστούσατε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν περιλαμβάνεται στις ως άνω διατάξεις, το αίτημά σας για μετάταξη από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας προς τον ΟΣΕ δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί».

Νωρίτερα, ο Χρήστος Σπίρτζης αποκάλυψε πως ο μοιραίος σταθμάρχης τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, είχε επιχειρήσει να επιστρέψει και παλιότερα στον ΟΣΕ, πριν από τρία χρόνια.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών έκανε την αποκάλυψη μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια στις μεταφορές και επισήμανε πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, είχε προσπαθήσει κατά το παρελθόν να επιστρέψει στους σιδηροδρόμους.

Τα αποκαλυπτικά έγγραφα:

Έγγραφο
Έγγραφο
Έγγραφο
Έγγραφο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί