Άσχημα νέα για το λευκό τιγράκι: Ομόφωνο πόρισμα των κτηνιάτρων για ευθανασία

Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει «χθες»

Δεν θα τα καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, το μικρό λευκό τιγράκι που βρέθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, κάτω από κάδο σκουπιδιών. Η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά. Όπως όλα δείχνουν, το πόρισμα των κτηνιάτρων που αποτελούσαν την ομάδα υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, κρίνει ως μόνη λύση την ευθανασία.

Συγκεκριμένα, η 12μελής ομάδα των κτηνιάτρων που ανέλαβε υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ το τιγράκι, όσο και οι γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, συγκλίνουν στη μία και μοναδική λύση της άμεσης ευθανασίας.

Η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη και το ζώο υποφέρει καθημερινά, με «κάθε του ανάσα» και η κατάλληλη λύση, τόσο για τους κτηνιάτρους, όσο και οι γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, είναι να γίνει ευθανασία άμεσα.

Μάλιστα, σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον διευθυντή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ανέφερε πως το πόρισμα των κτηνιάτρων δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

«Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε και του χορηγήσαμε όσες θεραπείες έπρεπε. Η κατάσταση όμως είναι μη αναστρέψιμη και αυτή είναι και η γνωμοδότηση όλων των κτηνιάτρων που είδαν τις εξετάσεις του από το εξωτερικό. Το ζώο έχει πάρα πολλά προβλήματα και υποφέρει καθημερινά, δυσκολεύεται ακόμα και για τις πιο βασικές του ανάγκες», αναφέρει ο κ. Λεσουέρ.

«Πρέπει να γίνει «χθες»»

Παράλληλα, σε ανάρτησή της η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, επισημαίνει:

Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη, το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια.

Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ, όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε: «Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει «χθες»».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί