Οι φράκτες κι οι «κράχτες»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η πρωθυπουργική «λουδοβίκεια» πόζα μπροστά από το μεγαλύτερο έργο «πνοής», το μεγαλύτερο «αναπτυξιακό» έργο της κυβέρνησης του Μητσοτάκη Β΄ του Φρακτοποιού αγκαλιάστηκε από όλους τους … «Κράχτες» των Μ.Μ.Ε. με μεγάλη ευαρέσκεια, καθώς πλέον το ελληνικό κράτος φυλάει τις «Θερμοπύλες» του από τον Έβρο και γλιτώνει την «διάβρωσή» του από τους εξωτερικούς επιβουλείς του!

Βέβαια, διαχρονικά το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν ήταν  οι από «έξω» αλλά οι από «μέσα»∙ ο «εχθρός» δεν παραφύλαγε στις όχθες του ποταμού Έβρου, αλλά στα γραφεία των Αθηνών, αλλά αυτό δεν αποτελεί σημαντική «είδηση»! Θλιβερό θέαμα να επιδεικνύονται ως «μέγιστα» κατασκευαστικά έργα «φράκτες» και όχι Σχολεία, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Νοσοκομεία και πάσης φύσεως υποδομές που θα μας έβγαζαν από την Βαλκανική μιζέρια μας και ακόμα πιο θλιβερό θέαμα οι «κράχτες» της εξουσία να πανηγυρίζουν. Για κάθε νοήμονα άνθρωπο δεν φαίνεται και πολύ λογικό να «πωλούν» το νερό και να «αγοράζουν» όπλα, να προσλαμβάνουν αστυνομικούς και παπάδες και να δέρνουν φοιτητές και καθηγητές, να ομιλούν για «Ασφάλεια» και να έχουν μετατρέψει κρατικές υπηρεσίες σε άντρο χαφιεδισμού, να αναφέρονται σε ξέφρενους ρυθμούς «ανάπτυξης» και να ταΐζουν με «κουπόνια» τον κόσμο!

Αντιλαμβάνεται καθένας –επαναλαμβάνω στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος- πού αποσκοπούν και σε ποιους απευθύνονται οι «κράχτες» και οι «φράκτες», αλλά οι ίδιοι πανηγύριζαν για την πτώση των «τειχών» του αίσχους πριν μερικά χρόνια! Και μην βιαστεί κάποιος να βρει την «αναλογία» διαφορετική! Οι «εχθροί» δυστυχώς της πατρίδας δεν είναι εκτός των τειχών, αλλά εντός αυτών. Την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων την απειλούν περισσότερο τα «τρωκτικά» των κομμάτων, και οι «πατριδέμποροι» -παλιά και επικερδής ενασχόληση ενασχόληση. Την ανεργία, την κομματοκρατία, την διαφθορά των θεσμών, τον εκφυλισμό του κοινωνικού κράτους με την αποσάθρωση του Πολιτισμού, της Υγείας, της Παιδείας δεν θα την προστατέψει κανένας «φράκτης», όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει ο κάθε «κράχτης», όσα εκατομμύρια κι αν του ρυθμίσουν το κοινό που απευθύνεται είναι απολύτως συγκεκριμένο… 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί