Τα «πουλιά» του Άδωνη

Του Μιχάλη Τζανάκη

«Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός».

Τα  παραπάνω καταπληκτικά εκστόμισε σε δημόσια μάλιστα εκδήλωση ο «διανοούμενος» Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να έχουν επιληφθεί ακόμα ειδικοί επιστήμονες  για την όντως ιδιάζουσα περίπτωσή του. Δεν ξέρω από πού ακριβώς έρχονται και τι ακριβώς λένε τα … «πουλιά» του Γεωργιάδη, αλλά οι γενικότεροι «οιωνοί» -για να μείνουμε στο θέμα των … πουλιών- δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι για την περίπτωσή του συνολικά!

Η ιδιαιτερότητά το του σίγουρα δεν είναι η μοναδική, ωστόσο οι «νευρώσεις» και η ακατάσχετη αδολεσχία στα όρια της διαταραχής τον καθιστά ως τον ορισμό του … «Παπαρατσένκο» που θα έλεγε και ο συμπαθής Δημήτρης Κουτσούμπας. Αν αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί την ελληνική Κυβέρνηση και είναι και «Αντιπρόεδρός» της, τότε η απόστασή μας από τον Τρίτο Κόσμο –πολιτικά τουλάχιστον- είναι πολύ μικρή!

Το ερώτημα σε ανάλογες περιπτώσεις είναι αν άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ευθύνης και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο τα πιστεύουν αυτά που λένε –πράγμα που τους κατατάσσει αυτόματα σε ιδιαίτερα επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια- ή απλά είναι γραφικοί που μέσω αυτής της γραφικότητας απλά απευθύνονται σε άτομα εξαιρετικά χαμηλής νοημοσύνης. 

Θα επιθυμούσα και εδώ εκφράζω προσωπική άποψη εκτός από το «τεκμήριο» των … πουλιών να αποδείξει την «υπεροχή» του ιδίου έναντι κάποιου άλλου ανθρώπου –οποιουδήποτε ανθρώπου- με τρόπο «επιστημονικότερο» από το «πέταγμα των πουλιών του», ειδάλλως ο άνθρωπος εντάσσεται σε ειδική «κατηγορία» με την οποία πρέπει να ασχοληθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Αν με τον τρόπο αυτόν απευθύνεται σε δημόσια εκδήλωση για την απονομή των Fund Managers Awards 2022, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και τι είδους ψυχοσύνθεση και αντιλήψεις έχει ο εν λόγω υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί