Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος σταθμάρχης

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο δεύτερος σταθμάρχης ο οποίος έφυγε από το πόστο του νωρίτερα και θεωρείται ο πιο «έμπειρος σταθμάρχης» της βάρδιας.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έφυγε στις 22:10 από τη θέση του ενώ κανονικά έπρεπε να είναι εκεί έως τις 23:00 και στη συνέχεια οι βάρδιές του διορθώθηκαν με μπλάνκο.

Ο άνδρας κατηγορείται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο ίδιος φαίνεται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 23:00 αλλά και να ήταν εκεί μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11:02.

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση ο επιθεωρητής ο οποίος φέρεται πως θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 23:00 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

O ειδικός εφέτης ανακριτής, έχει ζητήσει τη μεταφορά των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών σε καλά φυλασσόμενο χώρο, ενδεχομένως και σε στρατόπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Τι είπε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Μέσω του απολογητικού υπομνήματος, έδωσε σημαντικά στοιχεία για το τι συνέβη τη νύχτα του δυστυχήματος.

«Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την εύθυνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών. Η βάρδιά μου έληγε», δηλωσε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης. Τόνισε ακόμη ότι αποχώρησε μετά το τέλος της εργασίας του. «Αν ήξερα οτι χρειαζόμουν, θα καθόμουν περισσότερο. Δεν υπήρχε φόρτος εργασίας όταν έφυγα. Ποτέ δεν έμπαινα σε νυχτερινή βάρδια», είπε.

Ο 33χρονος είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έπιασε δουλειά στο σταθμαρχείο Λάρισας. Ωστόσο, ήταν με μπλοκάκι και δεν επιτρεπόταν να μείνει μόνος του, αλλά ούτε και να δουλέψει νύχτα.

«Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Είμαι συντετριμμένος από το δυστύχημα. Λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος. Νιώθω όμως ανακουφισμένος με την απόφαση των δικαστικών αρχών», ανέφερε στο υπόμνημά του. 

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί