Μάλια 1979, η σχολική παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Ένα σπάνιο φιλμ (βίντεο)

Βουβό έγχρωμο φιλμ super 8mm – Αρχείο Γ. Αργυράκη
Βρισκόμαστε στα Μάλια Ηρακλείου. στην Κρήτη.
Το φιλμ ανοίγει με ένα πλάνο απ’ τον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νεκτάριου και συνεχίζει μέσα απ’ την πόλη με την παρέλαση των μαθητών. Παιδάκια δημοτικού με τις δασκάλες τους δεξιά και αριστερά παρελαύνουν ενώ πίσω τους μπορούμε να διακρίνουμε δυο ταμπέλες, μια που γράφει “super market” και μια “we rent bikes”. Τα παιδάκια ευδιάθετα κρατάνε μικρά σημαιάκια. Τριγύρω κόσμος, συγγενείς των παιδιών, ανάμεσα τους και ιερείς, θαυμάζουν και χειροκροτούν τα παιδάκια.
Η παρέλαση συνεχίζεται με τα μεγαλύτερα παιδιά. Πρώτα παρελαύνουν τα κορίτσια με μπλε φούστα και λευκό πουκάμισο και έπειτα τα αγόρια με μπλε παντελόνι και λευκό πουκάμισο, ενώ φαίνεται και η ταμπέλα της αμερικανικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων AVIS. Ακολουθεί επόμενη σχολική ομάδα μαθητών με κάποια απ’ τα κορίτσια να φοράνε την παραδοσιακή στολή.
Το φιλμ κλείνει με την πλατεία του χωριού που έχουν στηθεί τραπεζάκια για να γιορτάσουν. Πλήθος κόσμου μαζεμένο και ο κινηματογραφιστής καταγράφει κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές που έχουν ξεκινήσει τον χορό.

✅ Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:
http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html
✅ Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί