Το ΚΚΕ για την κινητοποίηση των σεισμοπαθών

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Σούλα Φανιουδάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και τον Παντελή Κουτάντο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, παρευρέθηκαν στην κινητοποιήσων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση των σεισμόπληκτων στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων που 18 μήνες μετά τον καταστροφικό, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα ευχολόγια και τις υποσχέσεις, τα προβλήματα των πληγέντων συνεχίζονται και επιδεινώνονται.

Δείτε:

Το ποτήρι ξεχείλισε! – Στους δρόμους οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου για την αδιαφορία της κυβέρνησης (φωτο)

Η κωλυσιεργία, η γραφειοκρατία, τα εμπόδια και οι εκβιασμοί για να μην λύνονται προβλήματα, δεν είναι καινούργια πρακτική. Είναι το διαχρονικό παιχνίδι όλων των κυβερνήσεων αλλά και Περιφέρειας – Δήμων για να κρύψουν ότι το μέλημα τους είναι να ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα σχέδιά τους και όχι το λαό και τις ανάγκες του.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε πρόκειται για σεισμό, πλημμύρες, πυρκαγιές, το πρόσφατο εγκληματικό περιστατικό με τον σιδηρόδρομο και τους 57 νεκρούς, αποδεικνύεται ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η ικανοποίηση ζωτικών ανθρώπινων αναγκών θεωρούνται κόστος γιατί δεν έχει κέρδος για τους λίγους.

Απόδειξη ότι το κράτος τους είναι φιλικό και fast track εξυπηρετικό για τους λίγους είναι η σκανδαλώδης συμπληρωματική χρηματοδότηση με 104 εκ. ευρώ στην ΤΕΡΝΑ για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, εκτός των 180 εκ. ευρώ που την προικοδότησε το ελληνικό δημόσιο κατά την αρχική σύμβαση. Ενώ τα δίνουν όλα για όλα στο κεφάλαιο, 17 μήνες τώρα, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πληγέντες, ροκανίζει το χρόνο με ψεύτικες υποσχέσεις, την ίδια ώρα που μέχρι σήμερα μόλις 8 φάκελοι έχουν ανοίξει από τους 1200 που έχουν κατατεθεί για αποζημίωση!

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά οι σεισμόπληκτοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση των «κορακιών», των funds στην κατοικία τους ή σε άλλα περιουσιακά στοιχεία των λαϊκών οικογενειών, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. Συγκεκριμένα μέχρι πρόσφατα έχουν καταχωρηθεί στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου 12 κατασχέσεις ακινήτων σε κτηματικές περιφέρειες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων από 24-03-2022 έως 28-02-2023 και μάλιστα πριν καν λήξει η αναστολή -λόγω συνεπειών του σεισμού- των πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες  των σεισμόπληκτων ότι υπάρχουν δεσμεύσεις λογαριασμών των χρημάτων της αρωγής.

Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Διότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Το ΚΚΕ καλεί τους πληγέντες, τους φορείς του, όλους τους κατοίκους των πληγέντων δήμων, σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι γονέων, άλλους φορείς του νομού Ηρακλείου, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να δυναμώσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. 

Πρέπει να πιάσουν το νήμα των συγκλονιστικών συλλαλητηρίων του τελευταίου μήνα για το έγκλημα στα Τέμπη και να επιλέξουν : Ή θα συνεχίσουν να ζουν στη μιζέρια και ξένοι στον τόπο τους, χωρίς σπίτι, χωρίς τα υπάρχοντά και τις δουλειές τους στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα ακολουθήσουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Ο λαός της περιοχής έχει πλέον τεράστια εμπειρία και πρέπει να την αξιοποιήσει. Τώρα είναι η ώρα να διαλέξουμε: Ή τις ζωές μας ή τα κέρδη τους ! Όλοι στον αγώνα , με ΚΚΕ δυνατό!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί