Αρχαία ευρήματα στα Μάταλα βάζουν «φρένο» στα έργα υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ (Φωτο)

Προσωρινή διακοπή των έργων υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ προέκυψε στα Μάταλα Δήμου Φαιστού, εξαιτίας αρχαίων ευρημάτων κατά την διάρκεια των εσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, επειδή η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν πλησιάζει και καθώς θα χρειαστεί επί πλέον χρόνος για να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές από την αρχαιολογία, η ΔΕΗ θα σκεπάσει προσωρινά τα χαντάκια και θα επανέλθει αργότερα αφού πάρει το «πράσινο φως» από την αρμόδια υπηρεσία.

Κατά την διάρκεια των εσκαφών βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία, κτίσματα, πολλά βύσαλα, ένα πιθάρι και άλλα ευρήματα, την σπουδαιότητα των οποίων θα εξετάσει η αρχαιολογία ώστε να αποφασίσει για την συνέχιση ή όχι των εργασιών.

Επαγγελματίες και κάτοικοι του οικισμού αγωνιούν από την εξέλιξη αυτή, καθώς φοβούνται μήπως ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα Μάταλα να είναι ακόμα ένα εργοτάξιο.

Το έργο

Το έργο έχει στόχο την συνολική αναβάθμιση μιας ταχεία αναπτυσσόμενης, παραθαλάσσιας περιοχής του Δήμου, ενώ θέτει τις βάσεις για τη συνολικότερη αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτροδότησης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού.

Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 1025 μέτρα + 573 μέτρα υπογειοποίησης, επιτοίχια κουτιά διακλάδωσης, αποξηλώσεις εναέριου δικτύου και τις απαραίτητες μετατοπίσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου βάσει της οριστικής μελέτης ανέρχεται στις 266.734,04 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης. Τονίζεται ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση κατασκευής των υπόγειων δικτύων θα τεθούν υπό τάση και όλες οι παροχές των καταναλωτών και θα ηλεκτροδοτηθούν από αυτά.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί