«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα – Χάνουν την δουλειά τους 150 εργαζόμενοι

Μετά από 56 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το εργοστάσιο παραγωγής δοχείων φαγητού της Tupperware στη Θήβα βάζει λουκέτο με μια αιφνιδιαστική απόφαση της αμερικανικής πολυεθνικής που μάλιστα θέλει να κλείσει το εργοστάσιο μέσα στις επόμενες ημέρες με fast track διαδικασίες, βγάζοντας στην ανεργία 150 εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Το λουκέτο στο εργοστάσιο ανακοινώθηκε πριν από τρεις ημέρες όταν η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι αποφασίστηκε το κλείσιμο της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1967.

Η αμερικανική πολυεθνική, όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, πιέζει τους εργαζομένους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις με λίγο περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις προκειμένου να βάλει fast track λουκέτο μέχρι τα μέσα Απριλίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να προχωρά σε συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων κάθε μήνα.

Να σημειωθεί ότι η Tupperware επέλεξε να διατηρήσει στην Ελλάδα μόνο τις δραστηριότητες αποθήκευσης και διανομής, συνεχίζοντας να πουλάει προϊόντα μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών.

Για το θέμα κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως επισημαίνουν «η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη που επαίρεται για τις δήθεν “επενδύσεις”, αδιαφορεί προκλητικά για ένα ακόμη λουκέτο στο Νομό, και παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια 150 οικογένειες να καταλήγουν στον δρόμο και την τοπική οικονομία της Βοιωτίας να δέχεται ακόμη ένα βαρύ πλήγμα αποβιομηχάνισης».

One Thought to “«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα – Χάνουν την δουλειά τους 150 εργαζόμενοι”

  1. snassopoulos@yahoo.gr

    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί