Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στο νομό Ηρακλείου

“Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γι’ άλλη μια φορά, δεν προχώρησε στην ίδρυση των οργανικών θέσεων σε τμήματα ένταξης, αλλά ούτε σε νέες ιδρύσεις οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες πριν τις μεταθέσεις” αναφέρουν οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης & Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Ανακοινωθήκαν σήμερα , Πέμπτη 2 Μαρτίου, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Γενικής και Ειδικής Αγωγής για το 2023. Συνολικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι αιτήσεις μετάθεσης στη Γενική Αγωγή ήταν 4.385 και ικανοποιήθηκαν 2.350, ενώ στην Ειδική Αγωγή έγιναν 638 και ικανοποιήθηκαν 225.

Στο νομό Ηρακλείου με βάση τα αποτελέσματα των μεταθέσεων έχουμε τα εξής:

Ειδικότητα                 ΕΦΥΓΑΝ       ΗΡΘΑΝ

ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ         66                12

ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ     22                8        

ΠΕ 70 ΣΜΕΑΕ                 7                 5

ΠΕ 60 ΣΜΕΑΕ                 7                 0

ΠΕ 06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ           3                 2

ΠΕ 79.01 ΜΟΥΣΙΚΩΝ     5                 0

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης & Γρηγόρης Γιαμαλάκης, αναφέρουν:

Να υπογραμμίσουμε πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, γι’ άλλη μια φορά, δεν προχώρησε στην ίδρυση των οργανικών θέσεων σε τμήματα ένταξης, αλλά ούτε σε νέες ιδρύσεις οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες πριν τις μεταθέσεις. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα, έπειτα από σχετική εγκύκλιο που αναμένεται από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, οι συνάδελφοι που πήραν μετάθεση, όπως και οι εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση βελτίωσης θέσης εντός νομού, θα κληθούν να δηλώσουν σχολικές μονάδες τοποθέτησης.  Οι δηλώσεις προτίμησης θα γίνουν με βάση τα υπάρχοντα κενά αλλά και τα εν δυνάμει κενά, που θα προκύψουν από μετακινήσεις συναδέλφων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί