Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου

Κάλεσμα για το αυριανό Παγκρήτιο Συλλαλητήριο

Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο για την υγεία στις 5 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας ,απευθύνουν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε επίσης: Ξεσηκωμός στην Κρήτη για την υπεράσπιση του ΕΣΥ- Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο στις 22 Φεβρουαρίου

Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί για την υπεράσπιση της υγείας – Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Τετάρτη

Όχι στο ξήλωμα του ΕΣΥ- Νέο κάλεσμα των γιατρών της Κρήτης για το συλλαλητήριο της Τετάρτης

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο υπεράσπισης της υγείας – Οι φορείς που συμμετέχουν

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Tο Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία την Τετάρτη 22 Φλεβάρη και ώρα 5μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, είναι μια ακόμα δυναμική απάντηση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, αλλά και όλου του λαού του νησιού μας, απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ, στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Η μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους, η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, και οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι η ξεκάθαρη στόχευση της Κυβέρνησης. 

Ποιος μπορεί να μείνει απαθής:

  • Στα χιλιάδες χειρουργεία σε αναμονή, 
  • Στις ελλείψεις παιδιάτρων,  
  • Στην υποβάθμιση του ιατροπαιδαγωγικού ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, 
  • Στην έλλειψη των ΜΕΘ, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αλλά και των μεταφερομένων από άλλες περιοχές, 
  • Στις προσπάθειες συρρίκνωσης, συγχώνευσης ή υποβάθμισης των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας;

Η αποτυχία της πολιτικής της ΝΔ, στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι πλέον από όλους ορατή. Εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα ολίγων και αφήνει το Ε.Σ.Υ να καταρρέει, στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό, για την αξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης και για την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων που έχουν στόχο την ανατροπή του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και  τις  ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία.

Ο κρητικός λαός με την αγωνιστική του στάση, είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί ώστε να μην υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας ή προνοιακό ίδρυμα, είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί για ένα δημόσιο σύστημα υγείας, με δωρεάν παροχές για όλους. Ξέρει ότι ο  αγώνας και η αποφασιστικότητα, είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούμε το ΕΣΥ  από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της ΝΔ, έως ότου ο λαός μας τους απομακρύνει οριστικά  από την εξουσία. 

 Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετέχουν μαζικά  στην  συγκέντρωση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί