ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίου Νικολάου: Από μικροκομματική σκοπιμότητα κλείνει το Οφθαλμολογικό του ΓΝΑΝ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να διαλύσει το Εθνικό Συστήματος Υγείας, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θα μείνει για άγνωστο διάστημα χωρίς οφθαλμίατρο επειδή ο Υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης δεν ενέκρινε την παράταση της θητείας του μόνου οφθαλμίατρου που υπηρετεί σήμερα, μέχρι τουλάχιστον να επιστρέψει από την άδεια λοχείας η άλλη οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου. Παρά τις θετικές εισηγήσεις του Νοσοκομείου, παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται, παρά την πρακτική που εφαρμόζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις (πχ παράταση θητείας οφθαλμιάτρων σε Κέντρα Υγείας).

Για άγνωστο διάστημα τα περιστατικά θα μεταφέρονται, οι ασθενείς δεν θα εξετάζονται, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δεν θα δίνονται, η εκπαίδευση των ειδικευόμενων στην οφθαλμολογία θα διακοπεί και τα καινούργια μηχανήματα θα μείνουν στα κουτιά τους. Το οφθαλμολογικό τμήμα στον Άγιο Νικόλαο ουσιαστικά κλείνει επ’ αόριστον.

Η τόσο παράλογη απόφαση του Υπουργού Υγείας δεν είναι ανεξήγητη. Εκτός από τη συστηματική αποδυνάμωση του ΕΣΥ, που είναι στρατηγικός στόχος αυτής της κυβέρνησης, ο δεύτερος λόγος είναι η εκδικητικότητα απέναντι σε ένα συνδικαλιστή γιατρό, Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, που αγωνίζεται για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Η αλαζονεία της εξουσίας δεν τους αφήνει να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει αυτή την μικροκομματική εκδικητικότητα σε όλους τους χώρους του Δημοσίου και οι καταγγελίες φτάνουν συνέχεια. Αδιαφορώντας για τη χρηστή διοίκηση, στήνει ένα κομματικό κράτος “ημετέρων” με αυθαιρεσίες και αδικίες, πολλές από τις οποίες θα ελέγξει η Δικαιοσύνη. Ένα κομματικό κράτος προθύμων να συγκαλύψουν παρανομίες και συναλλαγές των κυβερνώντων. 

Πρέπει να ξέρουν καλά, ότι οι αυθαιρεσίες, οι πράξεις και οι παραλείψεις τους θα ελεγχθούν και από τη Δικαιοσύνη αλλά και από την επόμενη Προοδευτική Κυβέρνηση, καθώς το τέλος τους είναι πια πολύ κοντά. 

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας πρέπει να ανακαλέσουν την απαράδεκτη απόφασή τους και να μην αφήσουν το κεντρικό νοσοκομείο του Λασιθίου χωρίς οφθαλμίατρο.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί