Ηρώ Διώτη: Η άλλοτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποψήφια με το ΜΕΡΑ25

Την υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρούς Διώτη με το ΜέΡΑ25 στις ερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Μαζί με την υποψήφια βουλεύτρια από τη Λάρισα, άλλοι δύο συντοπίτες της πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ανοιχτά με κείμενο τη στήριξή τους στο ΜέΡΑ25 για την εκλογική μάχη που έρχεται. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπαμπαλή και τον Σωτήρη Λαϊνά.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως είναι τιμή του ΜέΡΑ25 να πλαισιώνεται από τέτοιους ανθρώπους. «Προσωπικά, είναι μεγάλη η συγκίνηση μου. Το 2015 ήμασταν μαζί με την Ηρώ Διώτη στη Βουλή και τώρα οι δρόμοι μας συναντιούνται και πάλι» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέληξε πως είναι τεράστια η χαρά που η Ηρώ Διώτη θα είναι υποψήφια του ΜέΡΑ25 στη Λάρισα.

Από την πλευρά της η Ηρώ Διώτη ανέφερε πως εκτιμούσε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 από το 2015 που εξιστορούσε τα γεγονότα από τις διαπραγματεύσεις και όχι τα συμπεράσματα: «Μετά το 2015 με την συνθηκολόγηση μείναμε στο περιθώριο με την μεγάλη ήττα τότε” επισήμανε η Ηρώ Διώτη και συμπλήρωσε πως το 2019 που ψήφισε το ΜέΡΑ25 το παρατηρούσε απέξω και όταν είδε πως δεν το ρούφηξε η “μικροεξουσία”, αντίθετα ριζοσπαστοκοποίηθηκε και εξέφρασε πράγματα που μπορούσαν να φέρουν τον κόσμο κοντά, οδήγησε στο να “βλέπουμε πλέον λίγο από τον εαυτό μας πλέον εκεί γιατί εκφράζει πράγματα που πιστεύουμε».

«Το ΜέΡΑ25 είναι η πιο μαζική προσπάθεια στην Αριστερά που δεν έχει συνθηκολογήσει. Επέλεξε να μην είναι η Αριστερά της ήττας και γι’ αυτό μπορεί να συμβάλει σε μια αναγέννηση ενός κινήματος που μπορεί να ξαναζωντανέψει σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ακόμα η Ηρώ Διώτη και κατέληξε λέγοντας: «με χαρά θα βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια από όπου μπορώ και σε αυτή την αναμέτρηση της υποψηφιότητας μου. Δηλώνω παρούσα.»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπαμπαλής, ανέφερε πως «αποσυρθήκαμε και αποσύρθηκαν μαζί με μας τα καλύτερα κομμάτια τότε -το 2015- του κόσμου. Βλέπω στο ΜέΡΑ25 μια συλλογικότητα που είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό βγήκαμε ως τρεις άνθρωποι που συλλογικά παλεύοντας παλιά, δίνουμε μαζί ξανά τώρα αυτό τον αγώνα. Χαίρομαι που καταφέρατε ως ΜέΡΑ25 από την σταθερότητα και την συνεπή σας στάση ακόμα και στα δευτερεύοντα ζητήματα, να μας πείσετε γιατί πρέπει να συνταχθούμε σε αυτόν τον αγώνα. Τους καλούμε λοιπόν όλους να πλαισιώσουμε με ενθουσιασμό αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο Δημήτρης Μπαμπαλής.

Τέλος ο Σωτήρης Λαϊνάς ανέφερε πως «ο σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες του κινήματος από το ΜέΡΑ25 μας έφερε κοντά». «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους» κατέληξε.

Κλείνοντας, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως με τις μνημονιακές πολιτικές ένας ολόκληρος λαός μπήκε στη θέση να μην έχει προοπτική. Να μην έχουν προοπτική τα παιδιά του. Αυτό δεν αλλάζει με όσα γίνονται, αν δεν υπάρξει ρήξη. Ενώ μετέφερε και το μήνυμα του Προέδρου του Μεξικού προς το ΜέΡΑ25: μην το βάζετε κάτω!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί