Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από έναν συνεχιζόμενο κατήφορο

Τους σοβαρούς κινδύνους για τη Δημοκρατία που απορρέουν από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων υπογράμμισε κατά την ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ευρωβουλευτής και θύμα του Predator τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση με θέμα «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» για να σημειώσει ότι τα τελευταία χρόνια οι θεσμοί στη χώρα μας έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα.

«Ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από έναν συνεχιζόμενο κατήφορο. Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο ως συνάδελφος και θύμα μιας κατάφωρης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να τονίσει ότι «η απάντηση σε αυτή τη διολίσθηση δεν μπορεί να είναι οι συμψηφισμοί μεταξύ αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης».

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Κατά την τοποθέτησή του για το σκάνδαλο ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση αναφέροντας «ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του Πρωθυπουργού εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν «εθνικού κινδύνου» εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, Ευρωβουλευτές ακόμη και εν ενεργεία Υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Μετά την αποκάλυψη, δημόσια έλεγαν ότι επιδιώκουν να έρθουν όλα στο φως, αλλά το μόνο που είδαμε ήταν σκοτάδι και προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων. Υπονόμευσαν το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής στην ελληνική Βουλή αποκλείοντας την κλήση κρίσιμων μαρτύρων και επιστρατεύοντας το «απόρρητο». Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων. Κυβερνητικά στελέχη προχώρησαν ακόμη και στην αποτρόπαια δολοφονία χαρακτήρα του Προέδρου της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Χρήστου Ράμμου, επειδή συνέχισε τις έρευνες».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να στρέψει τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας «βέβαια, πριν από κάποια χρόνια όταν ως δικαστής υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου από τις αυθαιρεσίες της προηγούμενης Κυβέρνησης, τότε ήταν καλός για τη Νέα Δημοκρατία και κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσο και να προσπαθούν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που θυμίζουν QAnon και Τραμπ να λυγίσουν την αποφασιστικότητά μου να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα» είπε σε άλλο σημείο.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογράμμισε «Σήμερα, το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι, που απειλούν τη φιλελεύθερη Δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους κινδύνους είναι ο εθισμός και ο συμβιβασμός των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας. Ότι βρίσκονται στο έλεος της όποιας κρατικής ή ιδιωτικής υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων. Ότι είναι ουτοπικό να αξιώνει το σεβασμό στο Σύνταγμα, τους νόμους και την προσωπικότητα των ανθρώπων. Αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην επέλαση των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου. Ας κάνουμε ως Ένωση κάτι δραστικό και θεσμικό για να προλάβουμε τον πλήρη ευτελισμό της έννοιας του κράτους δικαίου. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς τις εγγυήσεις του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί